Марк Цукерберг планує змінити формат Facebook

У планах творця найпопулярнішої соцмережі - перехід від формату мережі для друзів і сім'ї до розвитку глобальної соціальної інфраструктури.

Марк Цукерберг. Фото: AppleInsider.ru.

Марк Цукерберг має намір зайнятися розвитком соціальної інфраструктури для формування глобального співтовариства на базі заснованої ним соцмережі Facebook, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Зараз по всьому світу є люди, які залишилися за бортом глобалізації, і рухи, що виступають за відхід від глобальних зв'язків", - зазначив засновник Facebook в зверненні до користувачів.

У зв'язку з цим Цукерберг хоче перейти від формату соцмережі для друзів і сім'ї до розвитку глобальної соціальної інфраструктури.

"У такі часи, як зараз, найважливіше, що ми в Facebook можемо зробити - це створити соціальну інфраструктуру, щоб дати людям можливість вибудувати глобальне співтовариство, яке працює для всіх нас", - підкреслив Цукерберг.

Він виділив п'ять основних напрямків - розвиток взаємної підтримки, забезпечення безпеки, інформованості, громадянської активності та залучення представників різних культур і поглядів.

Говорячи про поширення інформації, Цукерберг висловив стурбованість з приводу "бульбашок фільтрів" (персоналізація пошуку і показу інформації, при якій користувач бачить тільки те, що йому подобається і відповідає його погляду, - ред.) і поширення фейкових новин.

На думку Цукерберга, проблемою є і те, що сенсаційні і прості повідомлення поширюються швидше за інших.

"У гіршому випадку, відбувається спрощення важливих тем і їх гіперболізація до крайнощів", - сказав глава соцмережі.

"Щоб обмежити поширення кричущих заголовків, Facebook вводить алгоритми з обліку, чи читав користувач статтю по посиланню перш, ніж нею поділитися. Ця обставина впливає на показ таких матеріалів в стрічці новин користувачів", - наголошується в повідомленні.

Цукерберг зазначив, що Facebook розробив штучний інтелект, який повинен розпізнавати заборонений контент. Ця технологія почне частково застосовуватися вже в 2017 році.

У соціальній мережі Facebook зареєстровано близько 1,9 млрд активних користувачів.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...