Матерів, у яких загинули діти, викликали до суду за футболки з написом "Путин - палач Беслана"

Крім жінок, поліція затримала двох кореспондентів, яких пізніше відпустили

Учасниць траурного дійства викликають до суду. Фото: "Фейсбук"

На учасниць протестної акції у Беслані, яких затримала поліція, склали адміністративні протоколи за порушення порядку проведення мітингу. До кінця дня 1 вересня жінки мали з'явитись до суду. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Новая газета".

Під час траурного дійства п'ять жінок зняли верхній одяг, під яким були футболки з написом "Путин - палач Беслана". "В акции участвовали Элла Кесаева, Эмма Бетрозова, Жанна Цирихова, Светлана Маргиева и Эмилия Бзарова. У четырех из пяти женщин при захвате заложников в школе погибли дети", - пише видання.

Також була затримана кореспондент "Нової газети" Олена Костюченко та кореспондент "такие дела" Діана Хачатрян. Пізніше їх відпустили з поліції, та, за словами журналісток, перед ними вибачились "в частном порядке".

"Это мамы Беслана

Эмилия Бзарова (в школе находились двое сыновей, муж и свекровь, 9-летний Аслан Дзасаров погиб)
Жанна Цирихова (была заложницей вместе с двумя дочерьми, 8-летняя Елизавета Цирихова погибла)
Светлана Маргиева (была заложницей вместе с дочерью Эльвирой, дочь погибла у нее на руках)
Элла Кесаева (дочь Зарина была в заложниках)
Эмма Бетрозова (муж Руслан, сыновья 16-летний Алан и 14-летний Аслан - все погибли)", - написала Костюченко на своїй сторінці у "Фейсбуці" та виклала фото.

"Хлопців міняти ніким!”: Боєць "Азову", який служить попри втрачену кінцівку, розповів про критичну ситуацію у війську

неділя, 28 квітень 2024, 13:43

Зараз охочих йти до Збройних Сил України, ставати на захист зовсім немає. Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” на позивний “Ніко” розповів в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA. Він...

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...