Мав би краплину офіцерської честі - застрелився б: "Тиловий щур" з полковницькими погонами намагався згвалтувати дівчину-офіцера ЗСУ

Командир частини в коментарі правозахисникам заперечує всі звинувачення і називає їх фантазіями.

Валерія Сікал поскаржилася на домагання начальства. Фото: соцмережі.

Командира військової частини А-1358 Збройних сил України звинуватили в сексуальних домаганнях до дівчини-офіцера. З відповідною заявою до правозахисників звернулася 24-річна офіцер Валерія Сікал, передають Патріоти України.

Також вона подала заяву в військову службу правопорядку, його зареєстровано 22 грудня під номером С-39. Центру інформації з прав людини, вона розповіла що в перший день служби 3 січня 2018 командир військової частини, полковник, посадив її в свою цивільну машину і відвіз в будиночок в лісі.
Там він запропонував своє заступництво і легке проходження служби в обмін на секс з ним: "Як будеш зі мною добра, то буде все у тебе добре, а якщо ні, то я тобі покажу гірші сторони армії".
В цей же час він чіпав її за коліна і намагався взятися за груди. Пізніше в ліс приїхав ще один чоловік, полковник представив його як начальника поліції міста Славута. З ним їй теж потрібно було бути "доброю".
Чоловіки намагалися споїти дівчину, але вона відмовлялася. Вечір перервав дзвінок з військової частини і командиру довелося виїхати. В цей же вечір він викликав її наказом на службову квартиру.
Вона побоялася йти туди сама і попросила сусідку по кімнаті піти з нею. Коли вони прийшли в квартиру, там виявився ще один чоловік. Полковник представив його перевіряючим. Його теж потрібно було поважати. Валерія відмовилася виконувати цей наказ і пішла.
За її словами такі історії повторювалися ще кілька разів. Одного разу в кімнату відпочинку до неї прийшов командир з іншим військовим і сказав: "Роздягайся, лягай, до тебе богатирі прийшли, будеш нас обслуговувати". Тоді вона злякалася і втекла.
Через її відмови командир ускладнював їй службу в армії - не давав відпустку і не відпускав на лікарняний. Також Валерія заявила, що розповіла дружині командира про домагання - але це не вирішило проблему.
19 грудня вона вийшла заміж за ветерана АТО Олексія Вдовиченка і разом написали заяву в поліцію, військову прокуратуру і ВСП. За словами її чоловіка - це було не перше звинувачення на командира частини в сексуальних домаганнях.

Сам же командир частини, в коментарі правозахисникам заперечує всі звинувачення і називає їх фантазіями. Він пояснює звинувачення з боку Валерії тим, що не відпустив її на весілля через воєнний стан.

За його словами він запропонував їм розписатися в церкві, яка знаходиться поруч з військовою частиною, а після воєнного стану взяти відпустку. Полковник підтвердив, що ВСП почала перевірку за заявою Валерії. 30 грудня Військова служба правопорядку на своїй сторінці в facebook повідомила, що прийняла заяву і до 9 січня вони повинні встановити всі факти і перевірити на відповідність.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...