Менше довідок: У Мінфіні обіцяють спростити життя українському бізнесу

Міністерство фінансів пропонує скасувати низку довідок для бізнесу

У Мінфіні обіцяють спростити життя українському бізнесу.  Фото: biznesinalogi.com.

Пакет законодавчих ініціатив щодо спрощення процедур обміну податковими даними стосовно фіскального статусу суб'єктів господарювання підготувала робоча група під керівництвом Міністерства фінансів спільно з ДФС, Нацбанком і Міністерством економічного розвитку і торгівлі, а також з представниками громадської організації EasyBusiness, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Законопроектом пропонується скасувати отримання низки довідок, витягів та повідомлень, надати можливість отримувати деякі довідки за місцем звернення або шляхом отримання інформації із сайту Державної фіскальної служби, а також скасувати низку довідок у паперовій формі.

"Запропонований робочою групою пакет законодавчих ініціатив дозволить істотно скоротити, спростити і вдосконалити процес одержання довідок з фіскального статусу суб'єктів господарювання. Виконання зазначених заходів суттєво спростить процес ведення бізнесу, дозволить підвищити позицію України в рейтингу Doing Business і матиме позитивний вплив на поліпшення інвестиційного клімату країни", - вважають у Мінфіні.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман раніше пообіцяв зменшити кількість перевірок бізнесу.

"Це так не працює": Вчений розповів, у чому шкідливість БАДів

четвер, 2 травень 2024, 8:39

Маркетологи в Україні найчастіше спекулюють на БАДах, називаючи їх засобами "для покращення здоров'я". Але біодобавки не такі корисні, як здається на перший погляд. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біол...

Треба мати документальне підтвердження: Ннюанси щодо зміни місця проживання військовозобов'язаними

четвер, 2 травень 2024, 8:30

В Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії діє воєнний стан, і військовозобов'язаним тепер не так просто змінити своє місце проживання. Вони не можуть поїхати в інше місце без дозволу керівника ТЦК та СП. А якщо у військовозобов'язаного відб...