Мешканець Львівщини два рази відправлявся добровольцем у зону АТО, щоб виплатити прокурору хабаря

Хабарника визнали винним, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі на п'ять років і три місяці з конфіскацією майна.

Ілюстрація:dyvys.info

У Бродівському районному суді Львівської області завершився процес над колишнім прокурором районної прокуратури Вадимом (всі імена змінені). Екс-прокурор звинувачувався у вимаганні та отриманні хабара в три тисячі доларів. Про це пишуть ФАКТЫ, передають Патріоти України.

Незадовго до цього обвинувачений брав участь в якості державного обвинувача в нічим не примітному судовому процесі, де місцевий житель Ярослав звинувачувався в "хуліганстві" - нібито на вулиці поскандалив з людьми і завдав їм тілесні ушкодження. Підсудний все це заперечував, і в засіданні була оголошена перерва. В результаті обвинувач став обвинуваченим: за версією Ярослава, прокурор запросив його до себе в службовий кабінет в приміщенні Бродівської районної прокуратури і запропонував перекваліфікувати справу на менш тяжку статтю ... за три тисячі доларів.

"Прокурор повідомив мені про необхідність з'явитися в його робочий кабінет, я прийшов і прямо запитав його, що негативного мене чекає в цьому кримінальному провадженні, - розповідав на судовому процесі над корупціонером вже в якості свідка Ярослав. - Він відповів, що все буде відповідно до закону, однак щоб все було добре, і щоб реально не відбувати покарання за гратами, необхідно дати три тисячі доларів ...

І хоча у мене не було повністю цих грошей - погодився. Через деякий час приніс знову в його робочий кабінет першу частину хабара - 900 доларів. Гроші поклав у простягнуту і відкриту ним папку на столі. Так як засобів більше не було, пішов у добровольчий батальйон в зоні АТО. Коли повернувся, прокурор знову завів розмови про гроші.

Зміг віддати тільки 400 доларів. Вадим говорив, що ці гроші повинні йти "вище" - іншим співробітникам прокуратури. Після цього знову поїхав в АТО, був під селом Піски. За цей час мене оголосили в розшук. Повернувся, Вадим вимагає гроші, навіть показав документ, в якому пропонувалося взяти мене під варту. Віддав йому ще 400 доларів, але мене все одно заарештували, вийшов тільки після внесення застави. А Вадим далі наполягає на поверненні всієї суми. Довелося звернутися в СБУ з відповідною заявою".

На суді Ярослав дав свідчення, що в липні 2015 року працівники спецслужби встановили мікрофон і відеокамери, і він відправився в робочий кабінет прокурора з черговою частиною хабара - 300 доларів, потім приніс ще тисячу доларів. Купюри були помічені, серійні номери переписані. Під час передачі грошей в кабінет увійшли співробітники СБУ.

Прокурор на суді відбивався відчайдушно. "Свою провину не визнаю, всі рішення про можливі зміни обвинувачення в кримінальному провадженні щодо Ярослава приймав не я, тому що не був старшим групи прокурорів, - наполягав на судовому процесі Вадим. - Якось до мене в робочий кабінет зайшов Ярослав. Каже, що прийшов дізнатися, коли чергове засідання по його справі.

У цей момент я на кілька хвилин вийшов з приміщення, залишивши в ньому відвідувача одного. А коли повернувся, попросив його піти, що він зробив. Після цього в кабінет відразу ж забігли співробітники СБУ і слідчий, почали обшук (в ході обшуку мічені і переписані долари були виявлені в службовому журналі, ред.). Вважаю, що це - спланована провокація злочину, ініціатором якої був Ярослав, бо він відчував до мене погані почуття через те, що я був державним обвинувачем. Ніяких грошей я у нього не вимагав і не отримував. Аудіозаписи розмов фальсифіковані, відеозапису, на яких нібито зафіксовані мої злочинні дії, так само сфальсифіковані шляхом монтажу".

Незважаючи на таку позицію, суд встановив, що винуватість прокурора в скоєнні злочину повністю доведена зібраними доказами, показаннями свідків, висновками експертів тощо.

Бродівський районний суд Львівської області визнав екс-прокурора районної прокуратури винним і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на п'ять років і три місяці з конфіскацією майна. Також рішенням суду екс-прокурор на три роки позбавлений права займати посади в органах прокуратури і органах державної влади.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...