Мешканець Львівщини два рази відправлявся добровольцем у зону АТО, щоб виплатити прокурору хабаря

Хабарника визнали винним, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі на п'ять років і три місяці з конфіскацією майна.

Ілюстрація:dyvys.info

У Бродівському районному суді Львівської області завершився процес над колишнім прокурором районної прокуратури Вадимом (всі імена змінені). Екс-прокурор звинувачувався у вимаганні та отриманні хабара в три тисячі доларів. Про це пишуть ФАКТЫ, передають Патріоти України.

Незадовго до цього обвинувачений брав участь в якості державного обвинувача в нічим не примітному судовому процесі, де місцевий житель Ярослав звинувачувався в "хуліганстві" - нібито на вулиці поскандалив з людьми і завдав їм тілесні ушкодження. Підсудний все це заперечував, і в засіданні була оголошена перерва. В результаті обвинувач став обвинуваченим: за версією Ярослава, прокурор запросив його до себе в службовий кабінет в приміщенні Бродівської районної прокуратури і запропонував перекваліфікувати справу на менш тяжку статтю ... за три тисячі доларів.

"Прокурор повідомив мені про необхідність з'явитися в його робочий кабінет, я прийшов і прямо запитав його, що негативного мене чекає в цьому кримінальному провадженні, - розповідав на судовому процесі над корупціонером вже в якості свідка Ярослав. - Він відповів, що все буде відповідно до закону, однак щоб все було добре, і щоб реально не відбувати покарання за гратами, необхідно дати три тисячі доларів ...

І хоча у мене не було повністю цих грошей - погодився. Через деякий час приніс знову в його робочий кабінет першу частину хабара - 900 доларів. Гроші поклав у простягнуту і відкриту ним папку на столі. Так як засобів більше не було, пішов у добровольчий батальйон в зоні АТО. Коли повернувся, прокурор знову завів розмови про гроші.

Зміг віддати тільки 400 доларів. Вадим говорив, що ці гроші повинні йти "вище" - іншим співробітникам прокуратури. Після цього знову поїхав в АТО, був під селом Піски. За цей час мене оголосили в розшук. Повернувся, Вадим вимагає гроші, навіть показав документ, в якому пропонувалося взяти мене під варту. Віддав йому ще 400 доларів, але мене все одно заарештували, вийшов тільки після внесення застави. А Вадим далі наполягає на поверненні всієї суми. Довелося звернутися в СБУ з відповідною заявою".

На суді Ярослав дав свідчення, що в липні 2015 року працівники спецслужби встановили мікрофон і відеокамери, і він відправився в робочий кабінет прокурора з черговою частиною хабара - 300 доларів, потім приніс ще тисячу доларів. Купюри були помічені, серійні номери переписані. Під час передачі грошей в кабінет увійшли співробітники СБУ.

Прокурор на суді відбивався відчайдушно. "Свою провину не визнаю, всі рішення про можливі зміни обвинувачення в кримінальному провадженні щодо Ярослава приймав не я, тому що не був старшим групи прокурорів, - наполягав на судовому процесі Вадим. - Якось до мене в робочий кабінет зайшов Ярослав. Каже, що прийшов дізнатися, коли чергове засідання по його справі.

У цей момент я на кілька хвилин вийшов з приміщення, залишивши в ньому відвідувача одного. А коли повернувся, попросив його піти, що він зробив. Після цього в кабінет відразу ж забігли співробітники СБУ і слідчий, почали обшук (в ході обшуку мічені і переписані долари були виявлені в службовому журналі, ред.). Вважаю, що це - спланована провокація злочину, ініціатором якої був Ярослав, бо він відчував до мене погані почуття через те, що я був державним обвинувачем. Ніяких грошей я у нього не вимагав і не отримував. Аудіозаписи розмов фальсифіковані, відеозапису, на яких нібито зафіксовані мої злочинні дії, так само сфальсифіковані шляхом монтажу".

Незважаючи на таку позицію, суд встановив, що винуватість прокурора в скоєнні злочину повністю доведена зібраними доказами, показаннями свідків, висновками експертів тощо.

Бродівський районний суд Львівської області визнав екс-прокурора районної прокуратури винним і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на п'ять років і три місяці з конфіскацією майна. Також рішенням суду екс-прокурор на три роки позбавлений права займати посади в органах прокуратури і органах державної влади.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...