"Метастаза куреня з Десятинної": Кияни обурилися появі стовпа з православними іконами біля пам'ятника їжачку в тумані. Але чи варто бити на сполох? (фото)

Однак обурена громадськість мабуть не знає, що сквер з їжачком, котрий тут оселився кілька років тому, подвір'я Георгіївської церкви, зведеної Ярославом Мудрим (у хрещенні - Георгій) і знищеної комуністами у 1930-ті роки. Хенгістов мусив би це знати

Їжачок в тумані. Фото:io.uaУ сквері на вулиці Рейтарській в Києві на стовпі неподалік від пам'ятника Їжачку в тумані з'явився хрест з іконами. Про це повідомив журналіст Володимир Хенгістов на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"У сквері на Рейтарській, відразу за пам'ятником Їжачку в тумані, з'явився православний стовп з іконостасом. Це означає, що незабаром станеться і інше диво: темної ночі, з божою поміччю, тут виросте свята капличка з вагонки, а слідом за нею - і щоcm покапітальніше", - упевнений він. "Треба б допомогти їжакові наїжачитися, а то попи зовсім загубилися останнім часом", - написав Хенгістов.

У коментарях користувачі висловили своє невдоволення появою стовпа з іконостасом. "Намолене місце можливо?" - пишуть в мережі. "Став любо, коли православ'я", - жартують користувачі. "Капець. Їм все мало", - обурені жителі.

"Можна на нього портрет Чарльза Дарвіна наклеїти", - запропонували користувачі. "А що бензопили ні у кого немає?" - відзначили в коментарях. "Що ви розумієте ?! Цей стовп мироточить!" - пишуть користувачі. "Попи взагалі розперезалися", - додали в мережі.

Однак насправді не все так однозначно. Те що пан Хенгістов називає "сквером на Рейтарській" насправді є залишками подвір'я церкви святого Георгія, котру звів на честь свого небесного покровителя великий князь київський Ярослав Володимирович. Цей храм давніший і не менш уславлений ніж Михайлівський Золотоверхий. Декілька раз руйнувався (вперше - 1240-го, в останнє - 1934). Можливо святині судилося постати у чергове? Як це сталося з Успенським собором Києво-Печерської лаври, Михайлівським Золотоверхим монастирем, церквою Богородиці Пирогощої

Якщо Київ його відновить за кресленнями на старих фундаментах, то поверне ще одну дорогоцінну перлину свого давньоруського минулого, стверджують у коментарях ПУ краєзнавці та історики. Головне, щоб все робилося не методами самозахвату якоюсь релігійною громадою, чи групою осіб, а за законом, з дотриманням норм зі збереження пам'ятних місць.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...