Мільйони українців не здогадуються про наявність у них гепатиту С, - Уляна Супрун

Супрун зазначила, що система охорони громадського здоров'я може допомогти виявляти такі небезпечні хвороби та проводити профілактику.

Уляна Супрун. Фото: Gursesintour.com.

Мільйони українців не знають, що вони інфіковані вірусом гепатиту С. Про це в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила на засіданні Кабміну, яке транслював телеканал "112 Україна", передають Патріоти України.

"На вихідних були безкоштовні тестування щодо ВІЛ/ СНІДУ, гепатиту С та сифілісу. Я сьогодні отримала цифри від наших партнерів, і у 3% людей, які були протестовані, виявлений гепатит С. Це дуже велика кількість людей. Це мільйони українців, які не знають, що мають цю хворобу", - заявила Супрун.

Зазначимо, що в Україні 26 листопада 2016 відбулася соціальна акція з безкоштовного, конфіденційного та анонімного тестування на ВІЛ/СНІД, гепатит B і С, а також сифіліс. За даними МОЗ, в Україні всього було протестовано 3006 людей. З них було виявлено 32 випадки ВІЛ/СНІДу, 15 випадків гепатиту В, 83 випадки гепатиту С, 24 випадки сифілісу.

Задоволення заради користі: На Сумщині чоловік "під контролем поліції" двічі займався сексом із повіями

неділя, 19 травень 2024, 3:40

У Сумській області поліція викрила сутенерку, яка втягнула у заняття проституцією свою знайому. Для того, щоб провести розслідування, поліція залучила чоловіка, якому жінки двічі надавали секс-послуги. Про це йдеться у вироку Охтирського міськрайонного...

Всі пояси в одних руках вперше за 25 років: Олександр Усик здобув важку перемогу у суперчемпському бою з Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 3:06

Українець був визнаний абсолютним чемпіоном роздільним рішенням суддів. Тепер весь боксерський світ сподівається побачити повторний бій двох великих надважковаговиків. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF українець Олександр ...