Міністр освіти розповіла, які спеціальності найбільш потрібні для України (відео)

В 2016 році державне замовлення на IT та технічні спеціальності буде суттєво збільшено.

Лілія Гриневич. Фото: hvylya.net.

Міністр освіти Лілія Гриневич повідомила, що найближчим часом в Україні попитом на ринку праці користуватимуться спеціальності пов'язані з IT та технічні спеціальності, відповідно починаючи з цього року державне замовлення за цими напрямками буде суттєве збільшене. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на «Пресу України».

За словами очільниці Міносвіти відомства збільшують державне замовлення за напрямками, які наразі дуже необхідні для України.

«Міністерство економіки збільшило державне замовлення на програмістів, фахівців у сфері IT. Бо є очевидна недостатність їх на ринку праці. Натомість так само були збільшені місця на інженерні, власне, технічні спеціальності. Це те, що нам дуже потрібно», - зазначила очільниця МОН Лілія Гриневич.

Разом з тим вона спрогнозувала, що в найближчі 4-5 років ситуація на ринку праці суттєво не зміниться, адже за 4 роки випустяться лише бакалаври за цими спеціальностями магістрів же потрібно чекати більше часу.

Крім того, вона повідомила про зменшення державного замовлення на найбільш популярні на даний момент професії - право та економіку.

Нагадаємо, раніше міністр освіти України Лілія Гриневич повідомила, що в рамках освітньої реформи середні школи перейдуть до 12 річного терміну освіти.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...