Мітингувальники "АвтоЄвроСили" приїхали до будівлі Кабміну

Автомобілі протестувальників мають номери країн ЄС, серед них Болгарії, Латвії, Литви, Польщі, а також українські номери.

Мітинг. Фото: kievnews.net

Біля будівлі Кабінету міністрів на вулиці Грушевського в Києві розпочалася акція протесту, учасники якої вимагають спростити правила транзиту, тимчасового ввезення автомобілів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Так, станом на 12:25 мітинг проходить мирно, біля будинку уряду перебувають близько 40 осіб на автомобілях. Рух на вулиці Грушевського не перекрито, поряд чергують близько 20 поліцейських. Протестувальники припаркували свої автомобілі на парковці біля будівлі уряду і гудуть в клаксони. Автомобілі протестувальників мають номери країн ЄС, серед них Болгарії, Латвії, Литви, Польщі, а також українські номери.

Наголошується, що учасники акції тримають прапори організації "АвтоЄвроСила". Нагадаємо, вранці, 24 січня, активісти організації "АвтоЄвроСила" почали акцію часткового блокування в'їздів до Києва. Протестувальники перекрили рух у напрямку доріг Київ-Чернігів, Київ-Харків, Київ-Одеса, Київ-Чоп та Київ-Ковель.

Метою протесту активісти називають вимогу ухвалити закон про зміни в Митний кодекс без зволікань (№5567). Нова редакція передбачає пом'якшення умов пересування на автомобілі з іноземною реєстрацією. Якщо раніше, щоб завезти в Україну вживане європейське авто, потрібно було або кожні 5 днів перетинати кордон, або робити це через іноземну фірму, то зараз українці мали б можливість, після сплати на митниці річного платежу, легально пересуватися, не розмитнюючи транспортний засіб.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...