"Між Україною і своїм чоловіком-ватником вона вибрала Україну": Зворушлива історія патріотки з Харкова

Викладачка вишу розповіла про свою ученицю, з якою вона випадково зустрілася на вулиці.

Марш вишиванок у Харкові. Фото: varta.kharkov.ua.

Викладачка Харківського педагогічного університету Наталія Левченко розповіла у "Фейсбуці" зворушливу історію своєї колишньої учениці. Патріоти України пропонують і вам дізнатися про неї.

Ось, що вона написала: "Сьогодні випадково зустріла свою ученицю, яку навчала у харківській СШ №113 років тридцять тому. Уявляєте, вона мене впізнала, сказала, що ніколи не забуде, як я розповідала про творчість Ліни Костенко.

Я вже й не пам'ятаю, що саме я говорила, але, мабуть, правильні зерна мені вдалося посіяти в душі милої пані Світлани, якщо вона вчора між Україною і своїм чоловіком - прихильником "руцкаго мира", кадровим офіцером у відставці, який утік від мобілізації в рашку, обрала Україну, з чоловіком розлучилась, бо зрозуміла, що переконати його в тому, що Батьківщину не зраджують ніхто не зможе. Заради таких зустрічей варто жити...".

Мобілізували прямо посеред вулиці у Львові: На Харківщині загинув директор Менського музею

четвер, 16 травень 2024, 14:39

На фронті загинув відомий експерт з історико-культурної спадщини Віталій Крутий, який очолював краєзнавчий музей у місті Мена, що на Чернігівщині. Музейника мобілізували до лав прикордонних військ менше ніж пів року тому, фактично викравши його посеред...

Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: У Міноборони дали пояснення

четвер, 16 травень 2024, 14:30

Якщо мобілізовані українці мають бажання гарантовано йти на конкретну посаду, то вони можуть за допомогою рекрутингових центрів обрати необхідну вакансію. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін. “По-перше, це реально. П...