"Мне жаль, что журналисты сегодня не удосуживаются соблюдать элементарные этические правила", - Олег Табаков про те, як його підставили з Україною

​Російський актор вибачився перед українцями за свої висловлювання. Зазвичай обережний «кіт Матроскін» не збирався ставати рупором антиукраїнської пропаганди. З іншого боку, а хто його за язик тягнув?

Олег Табаков. Фото: peoples.ru.

Російський актор і режисер Олег Табаков зізнався, що не очікував питань про ситуацію між Україною і Росією, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У своєму коментарі на сторінці театру імені Чехова на Facebook, Олег Табаков зізнався, що не зрозумів, що у нього беруть інтерв'ю:

«Я не хотів давати жодних коментарів з приводу ситуації, що склалася навколо моїх висловлювань про українців, що потрапили в пресу. Але моя приватна розмова по мобільному телефону наробила багато шуму. Тому кілька слів на додаток. Перше. Я не був попереджений про те, що у мене беруть інтерв'ю. Запис бесіди не був зі мною узгоджений. І мені шкода, що журналісти сьогодні не намагаються дотримуватися елементарних етичних правил», - написав він.

Актор і режисер зазначив, що не намагається відокремлювати українську культуру від російської, що дуже не подобається націоналістам:

«У мене багато друзів в Україні, яких я люблю і з якими продовжую підтримувати зв'язки. І в той же час у мене є своя тверда позиція і з приводу того, що відбуваються в наших відносинах з братнім народом, і щодо російської і української культур, які я вважав і вважаю єдиним цілим, - пише Табаков.

- Для мене завжди було очевидним, що "націоналізація" будь-якої з частин цієї єдиної слов'янської культури та спроба відокремити українську культуру і писемність від російської і ширше - від слов'янської - дурня. Я називаю цю культуру російською. Хочете, називайте її якось ще. Але не варто мені, людині, в тому числі з українським корінням, розповідати про особливий шлях української культури. Вона була, є і буде частиною нашого спільного надбання. Інакше - розчиниться і згине».

Також він висловив жаль з приводу того, що його "вирвані з контексту слова (а вони були саме про це, і розмова була саме про це)" мимоволі когось образили. "Нехай це залишиться на совісті тих, хто використовує ситуацію, щоб стравлювати людей, розпалювати ненависть і влаштовувати подібні провокації. При цьому я, як і всі нормальні люди, хотів би, щоб це кровопролиття закінчилося, щоб ми припинили, нарешті, складати списки ворогів з двох сторін. Люди мистецтва не можуть бути небезпечними для національної безпеки ні на Україні, ні в Росії ", - підвів підсумок Олег Табаков.

Під Ростовом спалахнула цистерна з паливом на залізниці (відео)

субота, 11 травень 2024, 12:59

У ніч на 11 травня в Орловському районі Ростовської області Росії зупинили рух поїздів. Про це повідомляє Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій у Ростовській області, передають Патріоти України. На станції «Куберле» вночі кілька вагонів...

Квартири українців хочуть переробляти? У новому законопроєкті готують масштабні ремонти багатоповерхівок

субота, 11 травень 2024, 12:24

У межах підготовки програми Ukraine Facility (передбачає фінансування від ЄС на 50 млрд євро) Україна розроблює нову житлову політику. Законопроєкт обіцяють показати впродовж наступних кількох місяців, проте деякі його аспекти вже публічно озвучили. Пр...