Морська блокада: Кримські татари обіцяють повністю ізолювати півострів, навіть з боку Керченської протоки

Активіст Ленур Іслямов заявив, що після припинення поставок товарів, продуктів та електрики до Криму з материкової України почнеться «морська блокада» півострова, в тому числі в районі Керченської переправи.

Ленур Іслямов. Фото: vesti.ua.

«Ми підемо далі. Будемо робити мережеву блокаду, далі буде морська блокада, тобто Крим опиниться в повній ізоляції", - сказав Ленур Іслямов в інтерв'ю Открытой Росии, передають Патріоти України.

"У тому числі буде блокада і Керченської переправи. Нехай вони там не думають, що ми не зможемо це зробити», – заявив Іслямов.

У Фонді «Майдан закордонних справ», експерти якого також займаються моніторингом пересування морських суден у Чорноморському регіоні, вважають, що «морська блокада» Криму можлива у випадку фізичних пошкоджень будівель, комунікацій та суден. Про це в коментарі Крим.Реалії повідомив експерт фонду Юрій Смілянський, коментуючи заяви учасників блокади Криму про плани з блокування роботи Керченської переправи.

«Припинити сполучення окупованої території та материкової частини країни-окупанта можливо тільки шляхом проведення диверсій, за яких будуть виведені з ладу ті інфраструктурні комунікації, які дозволяють швартуватися, обслуговувати судна», – сказав Смілянський.

Можливі диверсії стосовно рухомих суден, які курсують між двома точками протоки з метою недопущення їх подальшого проходження», – додав він. Експерт додав, що він не може «оцінити можливості учасників блокади з погляду доступу на окуповану територію і проведення там таких дій».

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...