"Може зникнути": У Криму окупанти залишили Ахтема Чийгоза під арештом, знайшовши "вагомий" привід

Заступнику голови Меджлісу кримських татар доведеться перебувати під арештом ще два місяці.

Ахтем Чийгоз у  залі суду. Фото: Facebook

Окупаційна "прокуратура Криму" просить суд міста Сімферополя продовжити арешт на два місяці заступнику голови Меджлісу кримських татар Ахтему Чийгозу, оскільки він "може зникнути". Про це 20 травня на своїй сторінці в Facebook повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, інформують Патріоти України.

Коментуючи засідання фейкового суду, який відбувається в анексованому Криму, Смедляєв зазначив, що російські окупанти вжили заходів безпеки: "Традиційно турнікети, металодетектори, два пункти пропуску!"

"Доставили Ахтема Чийгоза. Судове засідання продовжилося. Прокуратура просить продовжити терміни утримання під вартою до двох місяців. Виявляється, Чийгоз скоїв злочин, а не підозрюється, і продовжує спілкуватися з Джемілєвим, Чубаровим", - повідомив Смедляєв.

За його словами, коли адвокат Чийгоза Олександр Лісовий задавав уточнюючі запитання свідкові, в діалог втрутився слідчий.

"Лісовий: Чим ви можете підтвердити що Чийгоз, перебуваючи в СІЗО, підтримує спілкування з Джемілєвим, Чубаровим?

Лісовий: Чим підтверджується те, що Чийгоз може сховатися?

Слідчий: були випадки, коли підозрювані ховалися від слідства!

Лісовий: Якими фактами можете підтвердити спробу впливу на слідство і свідків?

Чийгоз: де мої документи, і чи можливо без документів покинути Крим?

Слідчий: так, можливо!" - процитував хід засідання Смедляєв.

"З його (свідка. - Ред.) слів виходить, що поліція, ФСБ і прикордонна служба можуть недопрацьовувати!" - зазначив глава ЦВК Курултаю.

"Чийгоз: Навіть якщо в катівнях сучасного ГУЛАГу на мене чекає смерть, я не відмовлюся від своїх принципів!" - йдеться в тексті.

"Виявляється, Ахтем Чийгоз, який сам прийшов до слідчих органів, де його і заарештували, може сховатися від слідства або чинити тиск на свідків", - резюмував Смедляєв.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...