Мрія збулася: Американські інженери придумали безперебійне джерело вина

«Винзавод на мікрочіпі» дозволяє отримати до мілілітра напою на годину, при тому, що стандартна процедура спиртового бродіння займає до двох тижнів.

Американські інженери придумали безперебійне джерело вина. Фото: englishdom.com.

Американські інженери розробляють мікроскопічний пристрій, який забезпечує безперебійне виробництво вина. Про це повідомляється в прес-релізі Федеральної політехнічної школи в Лозанні (Швейцарія), пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Деніел Еттінгер (Daniel Attinger) і його колеги сподіваються, що мікровинзавод дозволить виноробам-експертам краще зрозуміти процеси бродіння. Саме вони мають великий вплив на якості вина: різні типи дріжджів дають «на виході» різні нотки смаку і аромату.

«Винзавод на мікрочіпі» дозволяє отримати до мілілітра напою на годину, при тому, що стандартна процедура спиртового бродіння займає до двох тижнів. Виноградний сік проходить крізь основний канал пристрою. Дріжджі розміщуються в сусідніх відділеннях, потрапляючи в головний канал крізь надтонку мембрану з нанопори. Дріжджі поглинають цукор, а взамін видають алкоголь і вуглекислий газ (через мембрану). Гранична компактність цих елементів і прискорює процес бродіння.

У 2015 році вчені з'ясували, що не сорт винограду, клімат або погода грають ключову роль в унікальності національних вин, а пекарські дріжджі (Saccharomyces cerevisiae), генетичні особливості яких індивідуальні для кожної географічної зони зростання виноградників. Це означає, що коли експерти-винороби кажуть про унікальні особливості грунтів, де росте той чи інший сорт винограду, то, швидше за все, слід мати на увазі характерний для цих регіонів набір одноклітинних грибків.

Підробляли результати аналізів: У Дніпрі викрили групу лікарів ВЛК, яка діагностувала чоловікам ВІЛ для зняття з обліку

неділя, 19 січень 2025, 13:15

У Дніпрі викрили посадовців та медиків військово-лікарської комісії одного з районних територіальних центрів комплектування, а також працівників інших медичних установ міста, які підробляли чоловікам мобілізаційного віку результати аналізів на ВІЛ. Про...

Вона ніколи не хворіла! Найстаріша іспанка назвала сніданок довголіття - їй вже 111 років

неділя, 19 січень 2025, 12:30

Анджеліна Торрес Вальбона, якій 111 років, живе в Іспанії. Вона каже, що в її довгому житті немає секрету, але вона п’є напій із трьох інгредієнтів на сніданок, передають Патріоти України. Що їсть на сніданок довгожителька? . Мешкаючи в квартирі в Еша...