Мрія збулася: Американські інженери придумали безперебійне джерело вина

«Винзавод на мікрочіпі» дозволяє отримати до мілілітра напою на годину, при тому, що стандартна процедура спиртового бродіння займає до двох тижнів.

Американські інженери придумали безперебійне джерело вина. Фото: englishdom.com.

Американські інженери розробляють мікроскопічний пристрій, який забезпечує безперебійне виробництво вина. Про це повідомляється в прес-релізі Федеральної політехнічної школи в Лозанні (Швейцарія), пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Деніел Еттінгер (Daniel Attinger) і його колеги сподіваються, що мікровинзавод дозволить виноробам-експертам краще зрозуміти процеси бродіння. Саме вони мають великий вплив на якості вина: різні типи дріжджів дають «на виході» різні нотки смаку і аромату.

«Винзавод на мікрочіпі» дозволяє отримати до мілілітра напою на годину, при тому, що стандартна процедура спиртового бродіння займає до двох тижнів. Виноградний сік проходить крізь основний канал пристрою. Дріжджі розміщуються в сусідніх відділеннях, потрапляючи в головний канал крізь надтонку мембрану з нанопори. Дріжджі поглинають цукор, а взамін видають алкоголь і вуглекислий газ (через мембрану). Гранична компактність цих елементів і прискорює процес бродіння.

У 2015 році вчені з'ясували, що не сорт винограду, клімат або погода грають ключову роль в унікальності національних вин, а пекарські дріжджі (Saccharomyces cerevisiae), генетичні особливості яких індивідуальні для кожної географічної зони зростання виноградників. Це означає, що коли експерти-винороби кажуть про унікальні особливості грунтів, де росте той чи інший сорт винограду, то, швидше за все, слід мати на увазі характерний для цих регіонів набір одноклітинних грибків.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...