Мріяв відрізати голову прем'єру: Терорист готував замах на Терезу Мей

Замаху на прем'єр-міністра вдалося запобігти завдяки контррозвідці.

Нааймур Захарія Рахман, який підтримує "Ісламську державу", готував жорстокий замах на прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей, а також хотів влаштувати теракт у центрі Лондона - підірвати Даунінг-стріт. Про це повідомляє The Independent, передають Патріоти України.

Подробиці плану обвинувачений озвучив у залі лондонського суду. Чоловік, затриманий у листопаді 2017 року, повідомив, що був у кроці від мети нападу на резиденцію британського прем'єр-міністра. Він хотів підірвати ворота в Даунінг-стріт. Після чого - знешкодити поліцейських і за допомогою охоронця в якості людського щита увійти в офіційну резиденцію Терези Мей. Там - "зняти їй голову з плеч" ножем, перш ніж його ліквідують сили безпеки.

"До того, як арешт завадив йому, він вважав, що був усього у парі днів від своєї мети, яка полягала в атаці терориста-смертника з використанням ножа і вибухівки на Даунінг-стріт, і, при можливості, напад на прем'єр-міністра Терезу Мей", - заявив прокурор Марк Хейвуд. У суді зазначили, що замаху на прем'єр-міністра вдалося запобігти завдяки контррозвідці. Агент МІ-5 під прикриттям увійшов у довіру до Рахмана і почав спілкуватися з ним у "Телеграмі", видаючи себе за вербувальника ІДІЛ.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...