"Мужики, вы меня есть не будете?": Як сепаратист з Донбасу здавався в полон українським бійцям

Бойовиків залякували тим, що українці вбивають і їдять полонених.

Ілюстрація: ЖЖЗвернутися до українських правоохоронців, отримати амністію від держави та вибачення церкви закликає вірян на окупованих територіях Українська православна церква Київського Патріархату. Це стосується тих, хто діяв у рамках терористичних організацій, але не скоїв тяжких злочинів. Таким чином Київський патріархат підтримав державну ініціативу "На тебе чекають удома!", повідомляють Патріоти України.

За нею звільнення від кримінального переслідування вже отримали понад 60 людей. Заклик опублікували на сайті церкви. Просять рідних та близьких передати ці слова своїм родичам, які мають стосунок до "ДНР" та "ЛНР". У патріархії кажуть, людей на окупованих територіях залякує російська пропаганда, а Київський патріархат змушений діяти напівпідпільно, оскільки зазнає гонінь.

"Цей намір нашої держави відповідає християнському вченню, бо Господь прощає кожного грішника, який покаявся. А той, який не кається, того і Бог не прощає. Наші парафії там у складному положенні. Вони є, але свобідно звершуватить богослужіння не можуть, ми готові приймати усіх, хто готовий повернутись до нашої парафії і жить в мирі з прихожанами Московської парафії", - говорить предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет.

"Невеликий приклад розповім. Прийшов один отакий боєць сепаратистських угруповань зі своєю зброєю, документами - здаватися. Перше, що він запитав, каже: "Мужики, ви мене їсти не будете? Нам розповідають - тих, кого захоплюють в полон, то українські військові вбивають, ріжуть і їдять", - розповів архієпископ Євстратій (Зоря), речник Української православної церкви Київського патріархату.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...