"Ми перевіримо, хто і коли їй видав права": У поліції Харкова розповіли подробиці смертельної ДТП (відео)

За даними поліції затримана Олена Зайцева вже мала 6 штрафів за порушення ПДР, 4 з них були в 2016 році, і 2 в 2017 році.

Водій Lexus Олена Зайцева. Фото:ТСН

Після трагічної ДТП у Харкові поліції вдалося опитати пасажирку Lexus і водія Volkswagen. Також опитані очевидці ДТП і оглянуто місце події. За попередніми даними, водій Lexus рухалася на червоний сигнал світлофора. Про це йдеться на місцевому сайті 057.ua, передають Патріоти України.

"Машини вилучено. Проводяться всі експертизи. Тільки після їх проведення ми точно зможемо сказати як було. Але вже зараз після огляду відео з камер спостереження ми можемо сказати, що світлофори були справні і Volkswagen стояв на червоний сигнал світлофора, почав рух на жовтий і, боячись зачепити машину, яка їхала поруч, не помітив, що з боку площі Конституції мчить Lexus" - сказав глава Національної поліції Харківщини Олег Бех.

За фактом ДТП порушено кримінальне провадження за статтею 286 частина 3 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило за собою смерть 2 і більше осіб).

"Водій позашляховика затримана. Їй буде оголошено підозру. Прокуратура вже затвердила клопотання до суду про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У водія відібрано зразки крові. За попередніми даними, вона не була в стані алкогольного сп'яніння, за результатами наркотиків ми поки нічого сказати не можемо. Вони будуть не раніше, ніж завтра" - зазначив Бех.

За даними поліції Олена Зайцева вже мала 6 штрафів за порушення ПДР, 4 з них були в 2016 році, і 2 в 2017 році.

"В рамках кримінального провадження ми перевіримо, хто і коли їй видав права", - зазначив глава поліції.

Олег Бех зазначив, що тих доказів, які зібрані, вже досить, щоб сказати, що водій Lexus порушила ПДР, в результаті чого загинули люди. У разі, якщо суд визнає провину Олени Зайцевої, їй загрожує від 8 до 10 років позбавлення волі.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...