Миколаївщина прощається із загиблим героєм АТО

Андрій Подліпнюк не дожив місяць до свого сорокаріччя і планував поїхати у відпустку на малу батьківщину.

Андрій Подліпнюк. Фото:facebook

На Миколаївщині українці прощаються ще з одним загиблим героєм, воїном АТО Андрієм Подліпнюком (позивний Мамай), бійцем 54-ї ОМБр. Про це написала у Facebook Тетяна Барвінська, передають Патріоти України.

Він загинув вдень 11 листопада 2016 року на Світлодарській дузі поблизу Дебальцевого під час мінометного обстрілу. Через місяць йому мало виповнитися 40 років.

Прощання з Андрієм відбудеться в неділю, 13 листопада, у селі Сливине Миколаївської обл. Церемонія пройде у його будинку за адресою: вул. Південна, 5. Початок о 12:00. Після відспівування героя поховають на кладовищі у Великій Коренисі (Миколаїв).

Для охочих попрощатися з Миколаєва організують автобус, відправлення об 11:00 від готелю "Миколаїв". Або їхати 163-ю маршруткою до Сливиного, зупинка "Верхня".

Подліпнюк Андрій Іванович народився 10 грудня 1976 року в Миколаєві. Там він виріс, закінчив школу №60, вчився в Миколаївському аграрному університеті на інженера-механіка. Займався приватним підприємництвом.

Жив у селі Сливине разом із мамою. Із власною сім'єю у Андрія не склалося. Залишився син Єгор, який мешкає з матір'ю в Криму.

Андрій завжди був патріотом, цікавився національними ідеями. У Миколаєві він приєднався до лав "Правого сектора" і став одним із активістів місцевого відділення руху.

"На війні Андрій Подліпнюк майже від самого початку. Він був досвідченим військовим. Рік воював у 37-ій бригаді (за мобілізацією), потім пішов за контрактом у підрозділ спецназу ДУК ПС "Вовки Подолянина" в складі 54-ї бригади. Був старшим однієї з найбільш передових позицій поблизу Дебальцевого. Андрій був розважливим і ніколи не приймав поспішних рішень, завжди в усьому був порядок. Він був наставником для молодших побратимів, до його думки прислухалися. Цінував дружбу і сам був хорошим, надійним товаришем, веселою людиною", - сказано у повідомленні.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...