На Черкащині кухарі залишили вихованців інтернату без масла та м'яса

У Тальнівській санаторній школі-інтернат, де мали б піклуватися про особливих дітей - з проблемами серцево-судинної системи, працівники найбільше піклувалися про те, аби побільше вкрасти.

Несподівана перевірка не знайшла в каші масла, а в борщі - м'яса. Фото: Місто Че.

У Тальнівській санаторній школі-інтернат кухарі нахабно обкрадали дітей, готуючи кашу без масла та борщ майже без м’яса. Про це повідомляє “zmi.ck”, передають Патріоти України.

Кухарів викрили під час перевірки, яку несподівано для працівників Тальнівської санаторної школи-інтернат влаштували обласні чиновники. За словами начальника обласного управління освіти Валерія Данилевського, перевіряли також і викладачів. Але найбільше проблем знайшли у їдальні.

«Виявлено крадіжки. У каші не знайшли масла. Кухарі почали запевняти, що масло кидали. Але наші фахівці теж не перший день працюють. Залили кашу водою. Масло не спливло. Притиснуті до стіни кухарі почали виправдовуватися. Мовляв, забули вкинути. Така ж ситуація із м’ясом. У десяти порціях борщу м’яса було менше половини від норми. Питаємо: “Де м’ясо?” «Мабуть, уварилося», – відповідають», – зазначив чиновник.

Усе, чого бракувало в порціях, згодом було знайдено в торбах, які готувалися винести. Комісія також пішла в школу та гуртожиток. Виявили, що як для такого великого приміщення, там перебуває надто мало дітей.

Валерій Вікторович обережно говорить про покарання для винних.

«Мої працівники – не прокурори і не поліцейські. Я маю право звільняти лише директора та педагогів. До вчителів, між іншим, теж є купа зауважень. А поварів і технічних працівників має звільняти директор. Я написав розпорядження й директор у місячний термін має його виконати. Не виконає – буде інша розмова», – наголосив Валерій Данилевський.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...