На Донеччині поліція затримала колишнього бойовика "Оплота" з позивним "Чіко" (фото)

Затриманому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Затриманий пособник бойовиків. Фото:прес-служба Нацполіції

У Селідовому Донецької області поліцейські затримали колишнього бойовика "Цитаделі" з позивним Чіко. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Департамент комунікації Національної поліції.

В рамках проведення превентивних заходів селідовські правоохоронці перевіряли жителів населених пунктів на причетність до незаконних збройних формувань. Співробітники кримінальної служби встановили, що 24-річний місцевий житель з травня 2014 року по лютий 2015 "служив" у рядах терористів.

Молодик розповіла, що жив у Донецьку з матір'ю, ніде не працював, тому гостро потребував грошей. У травні 2014 року він проходив по площі і побачив намет з листівками, в яких було написано, що в підрозділ "Оплот" проводиться набір чоловіків різного віку. Також була обіцяна непогана зарплата - 15 тис. російських рублів. Хлопцеві така пропозиція здалася привабливою, і вже на наступний день він відніс свої документи в комісаріат "ДНР".

Чоловік відразу був прийнятий на службу в мотострілкову роту на посаду "стрілка". Йому видали форму камуфляжного кольору зі знаками батальйон "Оплот" і дали позивний Чіко. Протягом двох тижнів він проходив курс молодого бійця, де "командири" навчали новобранців прийомам рукопашного бою, подолання смуги перешкод, стрільби і тактиці ведення бою.

Після закінчення навчального курсу новоспеченому бойовику видали автомат Калашникова, і він почав нести службу на КПП бази, де здійснювалася підготовка терористів.

"Я жив у казармі, яка перебувала на території бази. Службу ми несли по 2 години, а 4 - відпочивали. З території бази нас не випускали. У вільний від чергувань час ми займалися тактичною і вогневою підготовкою, а також вивчали прийоми рукопашного бою. Всі заняття з нами проводив старшина з позивним "Кобра". Ще нас часто вивозили на закритих бусах до великих супермаркетів у Макіївку, де потрібно було контролювати територію і не пускати в магазини інкасаторів", - розповідає 24-річний бойовик.

Також молодик зізнався, що за весь час перебування на службі в "ДНР", грошей йому жодного разу не заплатили. Розчарувавшись в ідеях, які "сповідувало" командування терористів, в лютому 2015 він здав зброю і повернувся до матері, яка проживала в Донецьку. Дізнавшись про терористичну діяльність сина, жінка порадила йому на деякий час сховатися у бабусі, яка живе в місті Селідове, і той переїхав жити до літньої родички.

На той час, як правоохоронці виявили бойовика, він вів прихований спосіб життя, ніде не працював, а на вулицю виходив тільки вночі.

"Зараз я розумію, що зробив велику помилку. Мені потрібні були гроші, заради яких довелося поступитися деякими життєвими принципами. Я каюсь у своєму вчинку", - зазначає затриманий.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Колишньому бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі.

"Шила військову форму по 12-15 годин": Американська баскетболістка розповіла про жахіття, пережиті у російській тюрмі

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:43

Американська баскетболістка Брітні Грайнер провела у російській тюрмі 10 місяців через знайдені у її багажі наркотики. У інтерв'ю виданню The New York Times спортсменка розповіла про всі жахіття, з якими вона зіштовхнулася у в'язниці країни-агресорки, ...

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...