На Донеччині поліція затримала педофіла, який утримував та розбещував 12-річну дівчинку (фото)

У поліції зазначили, що зловмисника вдалося затримати завдяки співпраці поліцейських і місцевих жителів.

Затриманий педофіл. Фото:facebook

У Костянтинівці Донецької області затриманий підозрюваний, який незаконно утримував і розбещував 12-річну дівчинку. Про це повідомила співробітник прес-служби ГУ Нацполіціі в Донецькій області Наталя Шиман в Facebook, передають Патріоти України.

У поліції зазначили, що зловмисника вдалося затримати завдяки співпраці поліцейських і місцевих жителів.

"Допомогла широка інформаційна кампанія, яку розгорнули правоохоронці. Побачивши на вулиці чоловіка, схожого на викрадача дитини з поліцейських орієнтувань, люди погналися за ним. З іншого боку по його сліду вже йшли оперативники. Підозрюваний був узятий в щільне кільце", - розповіла Шиман.

За даними поліції, раніше судимий чоловік, з яким в останній раз бачили зниклу 12-річну дівчинку, знав, що його шукає поліція, і вжив заходів конспірації. Тікати з міста було проблематично, оскільки поліцейські негайно перекрили блокпости і виїзди з міста, екіпажі поліції патрулювали всі транспортні лінії навколо міста.

По тривозі був піднятий особовий склад поліції Бахмутської оперативної зони - це поліція Бахмута, Костянтинівки, Торецька. У пошуках було задіяно 200 правоохоронців. Тому зловмисник вирішив залягти на дно в іншому районі міста, де його ніхто не знає.

Підозрюваний доставлений в Костянтинівський відділок поліції. Зараз з ним працюють слідчі. Дії затриманого попередньо кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 156 (розбещення неповнолітніх).

Остаточний висновок про стан дитини дадуть медики. Призначено ряд експертиз. Ведеться досудове розслідування. Поліцейські встановлюють всі обставини події.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...