На Харківщині община ромів тероризує жителів селища, погрожуючи їм розправою (відео)

Селяни обурюються, що цигани платять поліції, МВС і прокуратурі, тому ті кришують їхній нелегальний бізнес, і вся правоохоронна система теж на їхньому боці.

Інцидент стався у селі Вільшани на Харківщині. Фото:http://vlada.io

У селі Вільшани Харківської області роми нападають на місцевих жителів. Про це на порталі Четверта влада написав блогер і журналіст Денис Казанський, передають Патріоти України.

За його словами, конфлікт між ромами й жителями села виник у середу, 17 травня. Тоді застосовувалась холодна і вогнепальна зброя, що призвело до травмування та навіть смерті "барона" Миколи Каспицького.

Згодом представники ромської громади здійснили напад на лікарню, працівників якої просили повернути до життя "барона".

"Вони прибігли натовпом, осіб 50, якщо не більше, були у мене під дверима з криками "Якщо з ним щось станеться, лікарні буде...". А з ним усе сталося ще до приїзду в лікарню. І під кабінетом тут мордувалися, і в операційну забігали. Кричали. Понаїхала купа машин. Уже потім приїхав спецназ з автоматами і не пускав їх до лікарні", – розповіла лікарка.

"Усе так швидко відбулося. Приїхала група циган. Кричали, погрожували. Мовляв, ми Вільшани спалимо, розстріляємо. Деякі з них були місцевими жителями, були люди із сусідніх селищ. Їх було дуже багато", – зазначила інша працівниця Вільшанської лікарні.

Не отримавши бажаного, вони пообіцяли помститися українцям. Самі роми стверджують, що це зробили не місцеві, а "чеченці", яких запросила на "стрілку" українська сторона.

За словами жителів села, версія з чеченцями – вигадки.

"Ну звідки тут чеченці, подумайте самі. Просто всі бачили, що стріляв смаглявий чоловік циганської зовнішності, тому вони і вигадали цю байку про чеченців. З їхнього боку було багато людей, які приїхали на машинах без номерів із Богодухова, з інших селищ. Хтось із них, виходить, і вбив. А вони тепер його ж і покривають", – зазначила жителька Вільшан.

За словами жителів села, поліція досі не виявила тих, хто стріляв. Відомо лише, що за бійку арештували трьох українців і жодного представника ромської громади.

"Цигани платять поліції, МВС і прокуратура кришують їхній нелегальний бізнес, тому вся правоохоронна система на їхньому боці", – обурюються селяни.

Поговорити з кимось із ромської громади не вдалося. За адресою, де проживав убитий Микола Каспицький, нікого не виявилося, або ж родичі не побажали відкривати. При цьому на воротах будинку було видно намальовані крейдою написи з розцінками на лом чорних і кольорових металів. Це підтвердило слова вільшанців про те, що покійний займався нелегальною скупкою металобрухту.

Яким чином мешканці Вільшан виходитимуть з ситуації, що склалася - поки не зрозуміло. Очевидно, що справжні вбивці не були затримані і ідентифіковані, а це значить, що поставити крапку в цій історії поки не вдалося.

Як і у багатьох подібних історій, тут в основі лежить не тільки і не стільки етнічна складова, скільки корупція і кримінал.

Обидві сторони звинувачують у трагедії один одного. При цьому роми прозоро натякають, що історія не закінчена, і вони збираються мститися.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...