На Хмельниччині нейтралізували ОЗУ, яке пограбувало ювелірні магазини на мільйони гривень

Організатором ОЗУ виступав 42-річний чоловік, який "працював" під прикриттям статусу депутата однієї з селищних рад Одеської області.

Фото:ГУ Нацполіції

У Хмельницькій області затримали членів ОЗУ, які пограбували ювелірні магазини майже на 5 млн грн. Про це повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції, передають Патріоти України.

До складу ОЗУ входило чотири людини. Всі вони — з Одеської області. Організатором виступав 42-річний чоловік, який "працював" під прикриттям статусу депутата однієї з селищних рад Одеської області. Діяла група на території Вінницької та Хмельницької областей, а затримали їх поблизу райцентру Стрий відразу після скоєння чергової крадіжки.

Протягом березня-серпня 2016 року зловмисники скоїли 5 крадіжок на території Вінницької та Хмельницької областей на загальну суму майже 5 мільйонів гривень. Більшу частину цієї суми 4,5 мільйона, що становить вартість викрадених прикрас з двох ювелірних магазинів у місті Старокостянтинів Хмельницької області та Немирова Вінницької області.

Затримали членів організованої злочинної групи після "вояжу" в райцентр Городок Хмельницької області. Там вони проникли в торговий центр, де пограбували 3 магазини: в одному викрали косметики майже на 50 тисяч гривень, а в іншому — жіноча білизна на 123 тисячі гривень, у третьому магазині збиток від крадіжки склав кілька тисяч гривень. Зі всією цією косметикою і білизною зловмисників затримали хмельницькі правоохоронці поблизу райцентру Ярмолинці.

Усі четверо затриманих виявилися жителями Одеської області. Двоє з них, у тому числі й організатор, який є депутатом селищної ради, раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності.

Слідчі дії тривають. Підозрюваним доведеться відповідати перед законом відповідно до ч. 5 ст. 185 "Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою" Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...