На Хмельниччині СБУ викрила агента ФСБ

За завданням кураторів агітатор виготовляв листівки нібито від українських націоналістів із закликами до агресивних дій проти поляків, які проживають на території України.

СБУ спіймала зрадника. Ілюстрація: соцмережі.

Житель Кам’янець-Подільського, перебуваючи в складі російської політичної організації Національний визвольний рух, був завербований представниками ФСБ під час періодичних виїздів в Росію. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

За завданням кураторів агітатор виготовляв листівки нібито від українських націоналістів із закликами до агресивних дій проти поляків, які проживають на території України. Зазначені матеріали він отримував від замовників через інтернет.

Потім зловмисник поширював агітки в популярних серед іноземних туристів історичних і культурних місцях регіону. Оперативники спецслужби зафіксували, що агітатор також адміністрував співтовариство в одній із соціальних мереж, через яку поширював матеріали щодо підтримки терористичних організацій “Л/ДНР” і виправдовував російську військову агресію проти України.

Фінансування злочинної діяльності зловмисника здійснювалося представниками спецслужб РФ з використанням криптовалют. Під час санкціонованого обшуку в квартирі фігуранта справи співробітники СБУ виявили матеріали з антипольською і проросійською пропагандою, а також комп’ютерну техніку з доказами протиправних дій. В рамках відкритого кримінального провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Закон про мобілізацію: Стало відомо, чи роздаватимуть жінкам повістки до армії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:28

Згідно із новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня, жінок можуть призвати на службу у Збройних Силах лише за добровільною згодою. Про це повідомляє "24 канал", передають Патріоти України. Водночас, усі жінки від 18 до 60...