На кордоні з Сирією турецька поліція затримала росіян з малими дітьми (відео)

Росіяни мали намір приєднатися до ІДІЛ.

Скрін відео

У Туреччині при спробі перетнути кордон з Сирією була затримана російська сім'я з двома маленькими дітьми. Передбачається, що 24-річна Світлана Уханова і її чоловік Євген Кочаарі могли намагатися приєднатися до "Ісламської держави". Про це пише видання Медуза, передають Патріоти України.

У 2013 році Світлана Уханова пішла від чоловіка Сергія Уханова і вийшла заміж за Євгена Кочаарі; сім'я почала жити за законами шаріату. За словами Сергія Уханова колишня дружина залишила його прізвище, але прийняла іслам, весілля зіграли за мусульманським звичаєм.

Уханов розповів виданню, що після розлучення він не обговорював питання релігії з колишньою дружиною. "З її новим чоловіком я не знайомий, але у нас місто маленьке, мої друзі колись спілкувалися з ним. Кажуть, що був звичайний, веселий хлопець, без жарту мимо не проходив. А потім прийняв іслам і сильно змінився", - розповів він.

Батько Сергія, Валерій Уханов, додав, що Світлана і її чоловік прийняли "більш жорсткий" варіант ісламу. "Вони відмовилися від телевізора і комп'ютера, перестали водити дитину в садок, у них на заставках в соцмережах з'явилися озброєні люди. Вона і на дитину одягала ось ці жахливі чорні косинки", - говорив він.

Сім'я виїхала з Росії до Туреччини в середині червня 2017 року. Сергій Уханов в бесіді з виданням уточнив, що Світлана поїхала 14 червня. З нею був її чоловік Євген Кочаарі і дві дочки - у віці 6 років і одного року. При цьому шестирічна Ліза - це спільна дочка Світлани та Сергія Уханова, і Сергій дав дозвіл на виїзд доньки за кордон, але тільки до 30 червня. Виданню він сказав, що його колишня дружина стверджувала: вона просто відвезе дочку на відпочинок до Туреччини.

Публічно про затримання стало відомо 12 липня, коли в Маркс (місто в РФ - ред) на зустріч з жителями приїхав виконуючий обов'язки губернатора Валерій Радаєв. Валерій Уханов - батько Сергія і дідусь Лізи - розповів йому і журналістам, що зараз Світлана, Євген і двоє дітей знаходяться в депортаційному центрі - сім'ю затримали з підробленими документами на кордоні з Сирією. Родичі вважають, що вони хотіли приєднатися до "Ісламської держави".

Це варто знати! Що не можна робити в Страсний тиждень

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:44

У дні Страсного тижня дотримуються особливо суворого посту, не можна ходити на цвинтарі, поминати померлих. Православні готуються до світлого свята Великодня. Вони наводять лад у своєму будинку, готують частування для святкового столу, передають Патрі...

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...