На Одещині у дитячому притулку зафіксували спалах гепатиту

За даними медиків, у трьох з дітей лабораторно підтверджений гепатит А, ще 16 дітей залишаються під наглядом лікарів.

Ілюстрація:http://chas-z.com.ua

У Білгород-Дністровському дитячому притулку "Центр психолого-соціальної реабілітації для дітей" зафіксовано спалах гепатиту А. 19 дітей госпіталізовані в Білгород-Дністровську центральну районну лікарню. За даними медиків, у трьох з дітей лабораторно підтверджений гепатит А, ще 16 дітей залишаються під наглядом лікарів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ФАКТЫ.

"Ситуація не є екстраординарною, це - не епідемія, - зазначає керівник обласного департаменту охорони здоров'я В'ячеслав Полясній. - Спалахи періодично виникають в установах, де організовано колективне харчування. Для локалізації і ліквідації спалаху фахівці проводять комплекс протиепідемічних заходів. Зокрема, в притулку відібрані зразки питної води, взяті гігієнічні змиви з об'єктів навколишнього середовища. За дітьми, які контактували з пацієнтами, встановлено медичне спостереження. Регіональний главк Держпродпотребслужби вивчає причини і умови, які призвели до виникнення і розповсюдження інфекційної хвороби".

Як повідомили в Білгород-Дністровського районної адміністрації, проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Виділено кошти на закупівлю імуноглобуліну людського для щеплення та вакцини проти гепатиту А.

За оцінками ВООЗ, у світі щорічно реєструється 1,4 мільйона випадків захворювання вірусним гепатитом А. В Україні в останні роки відзначалося поступове зростання кількості таких хворих від 2 до 3 тисяч в рік.

Гепатит A (також названий хворобою Боткіна) - гостре інфекційне захворювання печінки, передається через заражені продукти харчування і воду, не має хронічної стадії розвитку і не викликає постійних пошкоджень печінки.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...