На печерських пагорбах дуже заклопотані можновладці: Представники української влади досі не контактують напряму з родиною Умерова

За словами доньки заступника голови Меджлісу Айше Умерової, на даний момент до питання звільнення її батька активно підключилось МЗС та комітет Верховної Ради із закордонних справ.

Айше Умерова. Фото:hromadskeradio.org

На даний момент представники української влади не виходили на прямий контакт з родиною утримуваного в психлікарні Сімферополя в анексованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це в коментарі Громадському розказала його донька Айше Умерова, інформують Патріоти України.

"Прямих контактів з нами немає. Ми контактуємо лише з представником Меджлісу в Києві. Вони там на місці намагаються більш активно залучати українську владу", – сказала вона.

За її словами, на даний момент до цього питання активно підключилось МЗС та комітет Верховної Ради із закордонних справ.

"Поки що ніяких офіційних заяв на найвищому рівні не було. Ми сподіваємось, що якісь питання вирішуються хоча б кулуарно. Відкрито з нами на контакт ніхто не виходив", – сказала Айше Умерова.

Крім того, вона розказала, що стан Ільмі Умерова залишається відносно стабільним. Проте йому довелось збільшити дозу препаратів для того, щоб тримати під контролем рівень цукру в крові.

У Міноборони пояснили, як забиратимуть авто на потреби ЗСУ і чи повернуть їх назад

понеділок, 13 травень 2024, 6:56

Громадян, які мають у власності більше за одне авто, можуть змусити віддати транспорт на користь ЗСУ. Деталі про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін. Він додав, що це також можуть бути трактори, самохідні, сільськогосподарські, дорожньобудів...

"Ми даємо людям вибір": Стало відомо, які професії мають найбільший попит у рекрутингових центрах Міноборони

понеділок, 13 травень 2024, 6:39

Наразі в Україні відкрито 20 центрів рекрутингу, найбільш популярні посади водіїв, механіків, операторів дронів. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров. До того ж МОУ визначило перелік посад у війську, які люди можуть обрати самостійно. «Водії,...