На Полтавщині затримано злочинця, який торгував людьми (фото)

23-річний чоловік продавав їх для виконання тяжких фізичних робіт та зайняття жебрацтвом.

Затримання злочинця. Фото: Нацполіція

Мешканець Полтавщини займався вербуванням громадян для подальшої трудової експлуатації у сфері сільського господарства до сусідньої країни. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Нацполіції.

«У ході документування злочинної діяльності поліцією з’ясовано, що 23-річний житель Чутівського району займається вербуванням мешканців області для начебто вигідної роботи в сусідній країні. Насправді ж, продавали їх для виконання тяжких фізичних робіт та зайняття жебрацтвом. Потерпілі вказують, що у них повідбирали всі документи та обмежували свободу пересування. Умови проживання у бараках не відповідали санітарним умовам. Працювали понаднормово, за невиконання трудового плану – не давали їсти. Грошових коштів за працю громадяни не отримували», – зазначив Олег Бех, начальник Полтавської обласної поліції.

Працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, прокуратурою та УСБУ Полтавщини, спільно з Державною прикордонною службою України, у ході реалізації матеріалів раніше відкритого кримінального провадження при спробі перетнути кордон затримано 23-річного чоловіка. Автомобілем «Деу-Сенс» він намагався вивезти за кордон трьох громадян України з метою їх подальшої трудової експлуатації.

Під час проведення обшуків поліцією виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-картки українських та закордонних операторів, платіжні картки, закордонні паспорти та предмет, схожий на пістолет типу револьвер.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...