На рівні з алкоголіками, собаками та нудистами: В одному з магазинів Київщини заборонили відвідування мамам з дитячими візками (фото)

Дані правила запроваджені у ТЦ "Підсінний" у Переяслав-Хмельницькому.

Фото:Facebook

На Київщині в одному з магазинів мам з дитячими візками прирівняли до собак та алкоголіків. Про кричущу несправедливість розповіла Тетяна Деркач у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"Мамочкам з візочками до магазину зась!!!! Або, як порушують права споживачів у Переяслав-Хмельницькому!

Будучи мамою вже майже з дворічним стажем, вперше зіткнулася з подібною ситуацією... У ТЦ "Підсінний" (м.Переяслав-Хмельницький) мені не продали дитячу суміш, бо я заїхала у магазин з дитиною у візочку!!!!

Ми вистояли у черзі, а потім продавчиня мені сказала, що її оштрафують, якщо вона мені щось продасть, бо на дверях вивіска, що з дитячими візочками до магазину не можна! Наскільки законною є поведінка продавця - хотіла запитати у керівництва закладу. До мене вийшла якась жінка, яка представилась адміністратором, але крім того, що це заборона керівника - інших аргументів не навела. Власника, нажаль, не виявилось на місці. Відтак, його позиція у цьому питанні поки не зрозуміла.

Переглянувши законодавчі акти - подібних заборон ніде не знайшла. Але подібне обмеження чітко суперечить положенням Закону про захист прав споживачів! Стаття 17 стверджує: "Права споживача у сфері торговельного та інших видів обслуговування

1. За всіма споживачами однаковою мірою визнається право на задоволення їх потреб у сфері торговельного та інших видів обслуговування. Встановлення будь-яких переваг, застосування прямих або непрямих обмежень прав споживачів не допускається, крім випадків, передбачених нормативно-правовими актами".

Відтак, моє право споживача сьогодні дійсно обмежили!!! Й, напевно, щодня молоді матусі тут відчувають незручності (у невеличкому райцентрі магазинів не так багато). Але ж, якщо це дійсно рішення власника, ніхто не заважає йому обладнати спеціальне місце для візочків, де мами могли б залишити свою власність під наглядом охоронця. Звісно це ж затратно, але це б відповідало правам споживачів.

Друзі журналісти та юристи, що скажете?" - написала вона.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...