На Сумщині правоохоронець вимагав хабар від бійця АТО за військовий квиток, що згорів під час бою (фото)

Найближчим часом старшому лейтенанту оголосять про підозру у вчиненні злочину і призначать запобіжний захід.

Затриманий. Фото: прес-центр СБУ

У Сумській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою затримали на хабарі співробітника сектору карного розшуку Краснопільського відділу поліції області, який вимагав гроші від учасника АТО. Про це пише прес-центр СБУ, повідомляють Патріоти України.

Правоохоронцям стало відомо, що жителя одного із сіл району демобілізували в кінці минулого року. Але його військовий квиток згорів при участі в бойовому зіткненні у зоні АТО. Коли старший лейтенант поліції дізнався про це, то вимагав чотири тисячі гривень з бійця за те, що його не будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Поліцейського співробітники СБУ затримали у власному автомобілі біля залізничного переїзду в одному з сіл Сумської області під час одержання всієї суми хабара.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Найближчим часом старшому лейтенанту оголосять про підозру у вчиненні злочину і призначать запобіжний захід.

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...

Новий закон про мобілізацію в Україні: Прикордонники анонсували зміни в правилах виїзду за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:45

Після того, як новий закон про мобілізацію набере чинності, частині українських чоловіків слід очікувати не тільки штрафів за відмову оновлювати свої дані, але й зміни правил виїзду за кордон. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України ...