На свободу масово виходять злочинці: У ГПУ заявили про необхідність внести зміни в закон Савченко

Станом на 15 квітня положення закону були застосовані до 39 496 ув'язнених. На свободу вийшли, зокрема, скандальний екс-суддя Ігор Зварич та екс-нардеп Віктор Лозінський.

Застосування закону "Савченко" дало можливість дострокового звільнення тисячам небезпечних злочинців, причетних до маси тяжких злочинів. Ілюстрація:uapress.info

Генеральна прокуратура України (ГПУ) пропонує внести зміни в "закон Савченко" (№3413), згідно з яким день утримання в слідчому ізоляторі (СІЗО) прирівнюється до двох днів перебування в місцях позбавлення волі. Про це заявив заступник генпрокурора Олег Заліско, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Прийняття Верховною Радою цього закону є дуже дискусійним і призвело до очевидних негативних результатів, які зараз все ширше висвітлюються в засобах масової інформації і ведуть до жорсткого суспільного резонансу", - зазначив він.

За словами чиновника, застосування цього закону дало можливість дострокового звільнення тисячам небезпечних злочинців, причетних до маси тяжких злочинів. При цьому дія закону не поширилася на осіб, які вчинили менш тяжкі злочини, до яких не застосовувалося утримання під вартою в СІЗО.

Як повідомив Заліско, станом на 15 квітня положення закону були застосовані до 39 496 ув'язнених. На свободу вийшли, зокрема, колишній суддя Ігор Зварич і екс-нардеп Віктор Лозинський.

Достроково визволено 5 961 чоловік, які відбували покарання за тяжкі злочини. Багато звільнених злочинців, за словами представника ГПУ, вже встигли скоїти нові злочини.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...