На Україну насувається "гонконзький грип", до якого найбільш вразливі маленькі діти і літні люди

В епідемічному сезоні 2016-2017 циркулюватиме штам вірусу грипу Н3N2 (Гонконг).

До України йде "гонконзький грип". Фото: vn.depo.ua.

На Україну насувається "гонкозький грип". Про це повідомила завідувачка відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних захворювань ім. Громашевського Алла Мироненко на прес-конференції в Києві, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Наступного сезону епідеміологи очікують на циркуляцію вірусу грипу Н3N2, який з’явився у 2014 році в Гонконгу. Для цього вірусу характерне те, що за рівнем захворюваності він викликає більш інтенсивні епідемії: людей може захворіти більше, ніж минулого року. Однак таких тяжких випадків, як минулого року, не буде, коли ми мали багато тяжких, летальних випадків. Їх зумовлював вірус грипу Н1N1 (Каліфорнія), що викликав тяжкі ускладнення саме в молодих дорослих людей", – сказала Мироненко.

Експерт підкреслила, що вірус грипу Н3N2 уражає, насамперед, літніх людей та малих дітей.

"В особливій групі ризику діти, народжені після 2008 року (організм яких не стикався з даним штамом). Вони мають бути захищені якнайретельніше. У тих, хто зустрічається з цим вірусом уперше, можуть бути ускладнення у вигляді пневмонії", – зазначила Мироненко.

За її словами, в Україні циркуляція вірусу грипу Н3N2 (Гонконг), з високим ступенем вірогідності розпочнеться вже в грудні: саме тоді будуть перші випадки захворюваності.

"Цей штам, зазвичай, "робить сюрпризи" під Новий рік. Епідемічного порогу циркулювання досягне в другій половині січня – першій половині лютого 2017 року. Ми очікуємо на одну хвилю епідемії грипу", – наголосила Мироненко.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...