"На Украине братоубийственная война": Скандально відомий єпископ УПЦ МП зробив антиукраїнську заяву (відео)

Священнослужитель назвав Україну і Росію "загальною великою "родіною".

Єпископ Гедеон назвав війну на Донбасі "братовбивчою". Фото:nashkiev.ua

Настоятель "Десятинного монастиря" на землі Національного музею історії єпископ Гедеон (Юрій Харон), який "намолився" на Porshe за 1,5 млн, має громадянство Росії і прикривається нелегальним українським паспортом, відзначився антиукраїнською заявою, перебуваючи в одному з православних храмів США. Про це йдеться на порталі Релігійно-інформаційної служби України, інформують Патріоти України.

Згадуючи про свій храм, де він є настоятелем (до речі, незаконно зведена споруда УПЦ МП біля фундаменту Десятинної церкви - ред) Харон зазначає, що це "великий храм, звідки почалася земля Русская. Сам храм є матір’ю всіх Церков русскіх". Гедеон також називає княгиню Ольгу "російською".

Далі єпископ УПЦ МП зробив низку скандальних заяв щодо теперішніх подій в Україні. "На Україні розкол, ведеться громадянська війна, люди гинуть з двох сторін, православні люди, русскій народ. Прошу ваших молитов, щоб припинилася братовбивча війна", - відзначив він.

А також владика УПЦ (МП) заперечує існування української нації. "Ми не поділяємося на росіян, українців (при вимові цього слова ієрарх всупереч фонетичним правилам російської мови робить наголос на другий склад, замість третього). Вони не братні народи, як багато хто вважає – це один народ", - сказав Гедеон.

Єпископ УПЦ МП назвав Україну і Росію "загальною великою родіною". "Прошу ваших святих молитов за нашу велику родіну. Вона завжди велика родіна, де б людина не народилась: у Москві, або в Сибіру, або в Петербурзі, або в Криму, або в Києві. Це все - простір православного великого слов’янського народу", - говорить архієрей УПЦ МП. На завершення він попросив парафіян молитися, щоб "братовбивча війна в Україні завершилася".

Очевидно, цей виступ був недавно, адже Гедеон представився єпископом. А єпископський сан він отримав 18 червня цього року.

Джерело: РІСУ

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...