На Вінниччині військовослужбовці масово захворіли небезпечною недугою

Повного карантину в частині немає, але введено обмежувальні карантинні заходи.

Ілюстрація:2day.kh.ua

В українській військовій частині 3028 у Калинівці Вінницької області зафіксовано спалах кору. Про це пише День, передають Патріоти України.

Як повідомив начальник медичної служби частини майор Микола Рябоконь, було госпіталізовано 69 військових. З них у 39 осіб підтверджено кір.

Тим часом, заражених лікують у Вінниці і Хмільнику, тому що інфекційне відділення Калинівської центральної районної лікарні зараз на ремонті.

"Причину поширення інфекційного захворювання вже виявили. Справа в тому, що 19 квітня у військову частину прибуло молоде поповнення зі Львівщини. Через два тижні троє військовослужбовців із цієї команди звернулися до нас за медичною допомогою, і у них були явні ознаки захворювання на кір. Після розмови з'ясувалося, що на збірному пункті у Львові були призовники з ознаками захворювання - застудою, підвищеною температурою тіла, нежитем, кон'юнктивітом", - пояснив Рябоконь.

Після спалаху було вжито низку заходів для запобігання поширенню хвороби. Повного карантину в частині немає, але введено обмежувальні карантинні заходи. Нині, за словами військових, захворюваність пішла на спад і впродовж останніх днів військовослужбовці за допомогою не зверталися.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...