На Закарпатті льодохід утворив крижані затори, у річках піднявся рівень води (відео)

​Ситуацію готуються рятувати піротехніки.

Скрін відео

На річках Закарпаття почався стрімкий льодохід. Крига скресла через різке потепління та сильні опади. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

Величезні крижані брили несе за течією, а в місцях, де русло звужується, утворюються льодові затори, котрі подекуди сягають 2-метрової висоти. У Хустському районі на річці Ріка течію сповільнює міні-ГЕС: там утворилося крижане поле завдовжки 5 кілометрів. Лід зніс місток, відрізавши від сполучення 40 будинків присілку Мередюк.

У Тисі, Ужі та Латориці різко піднявся рівень води. Частково пошкоджені опори мостів та підмиті дороги, вода виходить на заплави. В області уже підтоплено 500 господарств. У місцях найбільшого згромадження льоду піротехніки готуються підривати затори, щоб звільнити русла.

Фахівці ж твердять, що про паводок говорити зарано. "Після того, як сніг почне віддавати воду, якщо на це накладуться опади, то це вже будемо спостерігати весняну повінь або паводок", - пояснив головний інженер басейнового управління річки Тиса Олег Кисіль.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.