На захисті екс-мера: Поліція заперечує участь Омельченка у смертельному ДТП

Слідство вважає, що за кермом авто перебував саме водій Омельченка, а не екс-мер столиці.

Слідство вважає, що Олександр Омельченко не знаходився за кермом авто під час скоєння ДТП. Ілюстрація:ukr.media

Екс-мер Києва Олександр Омельченко не перебував за кермом автомобіля, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду. Про це розповіла прес-секретар ГУ МВС України столиці Оксана Блищик, інформують Патріоти України.

"У слідства і у співробітників прокуратури є всі підстави вважати, що за кермом автомобіля перебувала та людина, якій 22 грудня обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Тобто за кермом авто не був Олександр Омельченко", - повідомила Блищик.

Крім того, вона уточнила, що стаття, за якою звинувачують водія Омельченка, не буде перекваліфіковуватися. Мова про частину другу статті 286 - порушення правил дорожнього руху, що призвели до смерті або до тяжких тілесних травм. Покарання - від трьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, трагедія сталася 20 грудня на Столичному шосе. Автомобіль "Вольво" екс-мера Києва Омельченка збив жінку. Очевидці аварії розповіли, що позашляховик мчав на швидкості близько 100 км/год у бік Києва. Жертву доставили в реанімацію, де вона вчора від отриманих травм померла.

Як стало відомо раніше, водій Омельченка, який раніше зізнався у скоєнні ДТП, відмовився від своїх попередніх свідчень.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...