На захисті Муженка: Генштаб запевнив, що в трагедії ІЛ-76 генерал не винний, а всі "свідчення" про це - сфальсифіковані

Текст, що розміщений на фото викладених документів, сфальсифікований та не відповідає оригіналу, запевняють у Генштабі.

Збитий терористами під Луганськом ІЛ-76. Фото:rian.com.ua

Документи, представлені як протоколи допиту начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка, є сфальсифікованими. Про це повідомляє прес-служба Генштабу на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"За фактом оприлюднення матеріалів низкою інтернет-видань проведено службову перевірку. (...) На викладених фото видно печатку прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Текст, що розміщений на фото, сфальсифікований та не відповідає оригіналу, який зберігається у Генеральному штабі ЗСУ. Сам «документ», на який посилається автор новини, скомпоновано з кількох частин різних матеріалів слідства та кримінальної справи", - повідомили в Генштабі.

У Генштабі нагадали, що єдиним сполученням із Луганським аеропортом на той момент було авіаційне. "Тільки так українські військові могли вивозити поранених, привозити бійцям їжу та боєприпаси. Перед тим, як терористами було збито Іл-76, в аеропорту відбулося 19 успішних приземлень літаків", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, за оприлюдненими ЗМІ даними, головнокомандувач ЗСУ, начальник Генштабу генерал Віктор Муженко, командувач АТО на сході України, знав про те, що бойовики готувалися збивати українські військово-транспортні літаки, що вилетіли в Луганськ 13 червня 2014 року, проте все одно відправив їх у Луганський аеропорт.

Як відомо, 14 червня 2014 року під час заходження на посадку в аеропорту Луганська пострілом з російського зенітного ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, крім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Всі вони загинули. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "теракт".

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...