На Житомирщині спіймали ватажка і кілера великої банди (фото)

Ватажок банди їхав у Житомир для підтримки затриманого прибічника, але потрапив в ДТП на трасі Київ-Чоп.
Про злочинців "подбали". Ілюстрація: соцмережі.

Співробітники поліції затримали двох жителів Дніпропетровської області, яких підозрюють у замаху на вбивство, а також у причетності до злочинного наркоугруповання. Про це повідомляє департамент комунікації Нацполіції України, передають Патріоти України.

22 липня в Житомирській області невідомі обстріляли автомобіль, який рухався по автодорозі. В результаті пасажирка автомобіля, 46-річна киянка отримала вогнепальне поранення.

"У результаті проведеного комплексу заходів менш ніж за добу розшуківці кримінальної поліції вийшли на підозрюваних. Було встановлено, що вони є мешканцями Дніпропетровської області. На момент затримання один із членів банди – 32-річний житель м. Нікополь – проживав у розважальному комплексі на території Житомирського району. За наявною інформацією, він виконував роль кілера в угрупуванні", - повідомляють в поліції.

Фото: npu.gov.ua

Під час обшуку було вилучено автомат Калашникова з глушником і пістолет з набоями, а також дві тротилові шашки, механічні підривники і дві упаковки пластида. Крім того, вилучена "чорна бухгалтерія" по операціям з наркотиками.

Фото: npu.gov.ua

Затриманому оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але з можливістю внесення застави в розмірі 140 тис гривень. Вже 27 липня чоловік опинився на волі, так як за нього внесли заставу. Але поліцейські затримали його повторно. Уже за підозрою в скоєнні замаху на вбивство. 28 липня в одному із судів Житомирської області буде вирішуватися питання про обрання запобіжного заходу стосовно затриманого.

Фото: npu.gov.ua

У суботу, 28 липня, поліцейські затримали 44-річного ватажка угруповання. Чоловік їхав у Житомир для підтримки затриманого прибічника, але потрапив в ДТП на трасі Київ-Чоп.

Фото: npu.gov.ua

При огляді місця події з автомобіля вилучено пістолет з глушником, велику суму грошей в рублях і іноземній валюті, а також наркотики.

Фото: npu.gov.ua

Чоловік затриманий в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу. Заходи поліції по викриттю злочинної діяльності вказаного угрупування тривають.

За словами першого заступника глави Нацполіції В'ячеслава Аброськіна, обидва затриманих - члени однієї з найбільших організованих злочинних організацій, що діють на території України. До цієї організації входило близько 30 осіб.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...