На знак протесту: Кримський татарин перерізав собі горло в суді, відмовившись від громадянства окупантів (фотофакт)

Чоловік залишився живим.

Чоловік перерізав горло прямо у залі суду. Фото: Радіо СвободаКримчанин Ельвіс Асанов перерізав собі горло в залі суду на знак протесту через небажання брати російське громадянство. Про це заявив експерт Регіонального центру прав людини та Української Гельсінської спілки Роман Мартиновський, передають Патріоти України.

За його словами, чоловік залишився живий. Інформацію про нього передали новому російському Уповноваженому з прав людини Тетяні Москальковій. Інцидент стався 11 травня в Криму.

Також у правозахисників є свідчення засуджених, яких за відмову від російського громадянства відсилали в штрафний ізолятор або намагалися чинити на них тиск через інших ув'язнених. Українські правозахисники мають інформацію, що понад тисячу засуджених перевезли з анексованого Криму в тюрми материкової Росії.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...