НАБУ підозрює донеччанина, голову Рахункової палати, у незаконній приватизації державної квартири у Києві

Дружина підозрюваного володіє величезною квартирою у Донецьку та маєтком під Києвом

Магута раніше працював у Донецьку. Фото: www.epravda.com.ua

Голова Рахункової палати Роман Магута підозрюється у незаконній приватизації державної квартири в Києві. 16 серпня видана відповідна ухвала Солом'янського суду. Про це інформують Патріоти України з посиланням на "Наші гроші".

"Кримінальне провадження №42016000000001701 відкрито 23.06.2016 року. Розслідуванням займається Національне антикорупційне бюро.

Встановлено, що у грудні 2013 року Рахункова палата купила квартири, серед яких була двокімнатна вартістю 1,39 млн грн. Ця квартира була включена до службових приміщень і надана співробітнику Рахункової палати. Згодом її виключили із числа службових і голова Рахункової палати Роман Магута її приватизував.

Це квартира у м.Києві по вул. Полтавській,10 площею 114 кв.м. В судовій ухвалі сказано, що Магута потім подарував цю квартиру іншій особі. Однак, згідно з реєстром майнових прав, квартира досі значиться як власність Романа Магути та його дочки Наталі. Свідоцтво про право власності видане у червні 2014 р. ДП «Укржитлосервіс» Державного управління справами.

За даними майнового реєстру, у квітні 2015 року Роман Магута та його дружина Лілія купили ще одну квартиру на Печерську на вул. Задніпровського (Щорса) 44-а.

Це чотирикімнатна квартира площею 162 кв.м. У своїй декларації Магута вказав, що має у власності половину площі квартири (81 кв.м.), а також, що витратив на її придбання 3,01 млн грн. Іншу половину квартири він записав у розділі про майно своєї сім’ї як власність дружини. Загальна вартість цієї квартири може бути близько 6 млн грн", - пише видання.

За інформацією з реєстру майнових прав, дружина голови Рахункової палати Лілія Магута з 2012 рокумає будинок у селі Петрівське Київської області. У декларації про майно Магути вказано, що дружина володіє будинком площею майже 309 кв.м.

Також у майновому реєстрі є дані, що Лілія Магута має чотирикімнатну квартиру в Донецьку площею 81 кв.м., придбана ще у 1997 р., а також адміністративне приміщення площею 115 кв.м. і нежилі приміщення у м.Добропілля Донецької обл. площею 157 кв.м.

За минулий рік Роман Магута заробив 356 тис грн., а його дружина Лілія – 276 тис грн., з яких 142 тис грн. отримала від передачі майна в оренду.

У квартирі Лілії Магути в Донецьку свого часу був зареєстрований Магута Андрій Романович 1990 р.н. Це може бути син Романа та Лілії Магути. Разом з тим, у декларації очільника Рахункової палати зазначені тільки дружина Лілія Магута, донька Наталя Магута і теща Людмила Конопелько.

У реєстрі є дані, що у 2012 році Андрій Магута отримав свідоцтво право власності на квартиру площею 98 кв.м. в Києві, у новобудові на бульварі Лесі Українки,7а. Також у 2015 році Андрій Магута оформив у власність автомобіль Volkswagen СС 2012 року випуску. Сам Роман Магута володіє тільки Toyota Camry 2007 року випуску.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...