​Начальник КП "Київський метрополітен" уточнив термін відкриття підземки на Виноградар та розповів про "битву" за гілку на Троєщину

У серпні Київрада остаточно погодила термін будівництва метро на Виноградар. Гілка на Троєщину наразі ближче до реалізації, ніж будь-коли до цього, однак зі своїм "але"

У другій половині серпня Київрада затвердила плани розвитку столичної підземки, кошториси та етапність реалізації. Більшу ясність у стовпчик сухих цифр вніс очільник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський в інтерв’ю Главкому, зазначають Патріоти України.

«Ми маємо закінчити проектування метро на Виноградар до кінця року, щоб наступного приступити до будівництва. На кінець 2019 - початок 2020 року заплановано відкриття двох станцій», - заявив столичний чиновник.
Варто зазначити, що у техніко-економічному обґрунтуванні, яке схвалив мер Віталій Кличко, термін спорудження першої черги підземки на Виноградар обумовлений 36 місяцями з дня оприлюднення документа (23 серпня 2017 року).
Раніше на лютневій презентації міський голова дещо туманно казав за три роки для першої черги, а на схемах, по котрих водив указкою пан Кличко відкриття «Мостицької» та «Проспекту Правди» позначались 2019 роком. Звісно, поки не визначиться виконавець робіт під землею, дати будуть «плавати».
Загальна вартість будівельних робіт гілки на Виноградар передбачений у 11,187 млрд гривень. На першу чергу виділено 4,9 млрд.
«Насправді, ці два проекти - і метро на Троєщину, і метро на Виноградар - було ініційовано майже одночасно. Виноградар просто на правому березі, і він не так «голосно» звучав. Справа в чому? Вартість двох станцій на Виноградар - близько п’яти мільярдів гривень. Це перша черга будівництва. Якщо говорити про метро на Троєщину, то сума сягатиме більше 45 млрд. Тобто проект метро на Виноградар місто може реалізувати самостійно, а для метро Троєщину потрібно залучати інвесторів», - додав пан Брагінський.
«Восени у Німеччині відбудеться бізнес-форум, де Віталій Кличко представить цей проект (метро на Троєщину. – ред.) і шукатиме потенційних інвесторів. Також зараз розробляється технічна документація з інвесторами з Китаю. Але треба розуміти, що інвестор в Україну зараз не дуже поспішає, всі знають нашу ситуацію з АТО, і до пропозицій дуже обережне відношення.
Китайська сторона зацікавлена питанням, вони готують попереднє ТЕО проекту. Зі сторони міста розпочато роботи з ремонту мосту. Маю зауважити, що сьогодні реалізація цього проекту як ніколи вірогідна. Уявіть, цей міст (Подільсько-Воскресенський. - ред) «будується» вже майже 40 років. І лише зараз розпочався реальний процес», - підсумував тему голова київського метрополітену.


Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...