"Надеяться и верить": Кримські татари вважають перемогу Джамали добрим знаком (відео)

У Києві переселенці з Криму зібрались у кафе, яке після початку окупації переїхало до столиці.

Джамала на Євробаченні. Фото: podrobnosti.ua.

Кримські татари переживали за Джамалу на Євробаченні-2016, як ніхто інший. Нагадаємо, на своїй малій батьківщині корінний народ окупанти назвали екстремістами. Саме напередодні річниці депортації на півострові знову проходять арешти, обшуки і переслідування лідерів Меджлісу. Сотні кримських татар знову лише мріють повернутися додому. У Києві переселенці з Криму зібрались у кафе, яке після початку окупації переїхало до столиці, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Вони весь вечір слідкували за перебігом голосування в Стокгольмі. Між собою вони спілкуються кримсько-татарською. Свій прапор – обов'язковий елемент групи вболівальників і кожного кримськотатарського дому. Не менше емоцій за Джамалу викликає представник країни-окупанта. Можна не перемогти – та не можна програти Росії. Після появи на сцені Джамали повнісю заповнене людьми приміщення вибухнуло емоціями, а очікування результатів – наче велика спільна молитва.

До оголошення остаточних результатів залишаються секунди, але руки самі потягнулися і тримають кримськотатарський прапор. Перемога на Євробаченні-2016 є маленькою перемогою для Джамали, але це величезна надія на подальші перемоги для українців і кримських татар. Корінний народ півострова переконаний, що перемога Джамали означає лише одне –наступне Євробачення відбудеться в українському Криму.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...