"Нагорода знайшла "героя": У Криму дали серйозний термін зраднику України

Вердикт виніс Керченський "міський суд", який визнав колишнього градоначальника винним в корупційних злочинах.

Дмитро Щепетков. Фото: Крим. Реалії.

В окупованому Криму до 8 років в'язниці засудили екс-мера Феодосії Дмитра Щепеткова, який в 2014 році активно підтримував анексію півострова, передають Патріоти України.

"Мер Феодосії Дмитро Щепетков, який в 2014 вітав окупантів, проводив незаконний референдум і радів "повернення Криму до рідної гавані" 28 березня отримав 8 років суворого режиму. Нова батьківщина не оцінила заслуг. Ну нічого, головне - бандерівців немає", - написав у Facebook журналіст Денис Казанський.

Як повідомляє "Крим.Реаліі", вердикт виніс Керченський "міський суд", який визнав колишнього градоначальника винним в корупційних злочинах. Сам Щепетков заявляє про свою невинність і стверджує, що його схиляли дати свідчення за допомогою тортур і тиску.

Вирок Дмитру Щепеткова було винесено 28 березня. Під вартою екс-чиновник перебуває більше двох років. 21 грудня 2015 року до нього і його заступнику Макарові Макарову нагрянули співробітники ФСБ і закували їх у наручники. Свої дії російські спецслужби пояснили тим, що обидва чиновники нібито є членами ОЗУ, яке вимагало гроші у підприємців.

Сам Щепетков заявляє, що після затримання і обшуку увечері 21 грудня силовики відвезли його в будівлю феодосійського відділення ФСБ, де він зазнав жорстоких тортур. За словами затриманого, його прив'язали до стільця скотчем, надягли на голову пакет, намотали на пальці дріт і подавали по ній струм. Під час тортур, як стверджує Щепетков, його примушували дати свідчення.

Щепетков зайняв пост міського голови Феодосії в 2013 році, після того, як пострілом з рушниці був убитий його попередник Олександр Бартенєв. У березні 2014 року його активно підтримав "приєднання" Криму до Росії і продовжив керувати містом.

Вирок екс-чиновнику викликав бурхливу реакцію в соцмережах. Коментатори нагадали про його проукраїнське минуломе, а також з іронією зазначили, що в Україні Щепеткова навряд чи б засудили за такий злочин.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....