Найбільший у світі гранітнй пам'ятник встановили на Одещині (фото)

Статуя заввишки майже 18 метрів з постаментом, і важить більше тисячі тонн

Фото: "Думська"

У Тарутинському районі Одеської області встановили найбільший гранітний пам'ятник на Землі. Гігантська статуя вівчаря з'явилася на території етнографічного комплексу "Фрумушика-Нова". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Думська".

Крім того, саме на території комплексу знаходиться найбільша в Європі ферма, на якій розводять овець. Поки найбільшою статуєю планети з граніту залишається 144-тонний Ленін в російському Петрозаводську.

Як розповів засновник комплексу Олександр Паларієв, кам'яний чабан Фрумушики вище стандартної "хрущівки" - майже 18 метрів з постаментом - і важить більше тисячі тонн, з яких на граніт доводиться 450. Відкрити статую планують навесні наступного року.

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...