Наймолодший бомбардир: Олександр Зінченко побив рекорд Андрія Шевченка (відео)

Півзахисник російської Уфи Олександр Зінченко вписав своє ім'я в історію українського футболу.

Зінченко - наймолодший бомбардир в історії збірної України. Фото: zn.ua.

Півзахисник "Уфи" Олександр Зінченко,забивши гол у спарингу з Румунією, став наймолодшим бомбардиром в історії національної команди України. Уродженець Радомишля відзначився взяттям воріт у віці 19 років 165 днів, а попередній рекорд (19 років 214 днів) належав Андрію Шевченку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зінченко прибув до табору збірної України, яка готується до Євро-2016, вже після першого збору на Сардинії — прямо у Турин, де і проходив перший контрольний поєдинок напередодні чемпіонату Європи.

Перший тайм він дивився зі сторони. На другий вийшов і вже на 48-й хвилині забив гол - у другому матчі за збірну.

Шевченко, зараз асистент Михайла Фоменка, свій перший м'яч в національній команді забив тільки у четвертому поєдинку - з Туреччиною 1 травня 1996 року. Зінченка тоді ще не було на світі. Він народився трохи пізніше - 15 грудня 1996-го року.

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...