"Нам потрібна зброя, яка переламає хребет ворогу: агресора треба жорстко зупинити", - Турчинов

Секретар Ради нацбезпеки вважає, що лише відродження національного оборонпрому, а не меморандуми, стало запорукою перемоги України​

Турчинов нагородив найкращих робітників "Укроборонпрому". Фото: сайт РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов закликав забезпечити армію такою зброєю та технікою, яка переламає ворогу хребет. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу РНБО.

"Завданням для підприємств ДК «Укроборонпром» є забезпечення армії зброєю та військовою технікою, яка переламає хребет ворогу. До складу Концерну входять провідні оборонні підприємства, відомі не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Будапештський меморандум, який мав би гарантувати Україні захист і недоторканність кордону, насправді виявився звичайним папером, який ніхто, на превеликий жаль, не збирався виконувати агресора намагалися умиротворити замість того, щоб жорстко зупинити", - сказав Турчинов.

"В таких умовах наша країна була змушена розраховувати виключно на власні сили. Відродження національного оборонпрому стало запорукою виживання України. Фронт проходив не тільки уздовж лінії розмежування. Фронт проходив через наукові установи, конструкторські бюро, виробничі цехи, де створювалася українська зброя, завдяки якій наші герої-військові змогли зупинити агресора і частково звільнити українську територію. За два останніх роки Концерн «Укроборонпром» пройшов шлях, який багато аналогічних підприємств проходять десятиліттями. У нас не було часу на «розкачку», на традиційні розмови і дискусії, треба було працювати вдень і вночі, і наші науковці, виробничники, конструктори гідно виконали поставлені завдання", - підкреслив Турчинов.

Також він зазначив, що обсяг виробництва за останні два роки підприємств Концерну збільшився втричі. У рамках заходу з нагоди п'ятиріччя заснування ДК "Укроборонпром" він нагородив найкращих представників заводів.

"Учасникам заходу було продемонстровано модель нового багатофункціонального безпілотного авіаційного комплексу «Горлиця» та зразок безпілотного тактичного багатоцільового броньованого транспортного засобу «Фантом».

Багатоцільовий авіаційний комплекс «Горлиця» розробляється на ДП «Антонов» у кооперації з провідними підприємствами України. Це буде перший вітчизняний безпілотний комплекс, який, у тому числі, може нести потужні засоби ураження. Практична відстань його польоту становитиме понад 1000 км.

Безпілотний тактичний багатоцільовий броньований транспортний засіб «Фантом» - це дистанційно керований мінібронетранспортер. Денний та нічний комплекси прицілювання дозволятимуть вести вогонь у будь-який час доби на відстані понад 1 км. «Фантом» здатен транспортувати боєкомплекти, евакуйовувати поранених з поля бою та виконувати бойові завдання.

Також було презентовано нові потужні бойові модулі для бронетехніки: новий 60-мм, 80-мм міномет, вироблений за стандартами НАТО, вітчизняні авіаційні та протитанкові ракети, виготовлені з вітчизняних комплектуючих, снайперську зброю та бронетанкову техніку", - йдеться у повідомленні РНБО.


Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...