Нарешті будуть вдома: Солошенко і Афанасьєв сьогодні повертаються в Україну

Колишні в'язні Кремля вже в літаку на шляху в Україну.

Українці Афанасьєв і Солошенко вже в літаку. Фото: Twitter

Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко вилітають з Москви. Про це повідомив президент Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"Нарешті! Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв уже на борту українського літака і вилітають з Москви в Україну. Як довго ми боролися за цю мить!" - написав президент. Українців чекають в Києві приблизно о 17:00. Повідомляється, що їх обох відразу госпіталізують.

"Нарешті ми на території України!", - були перші слова Солошенка і Афанасьєва в українському військовому літаку, повідомив прес-секретар президента.

Як відомо, Афанасьєв був затриманий ФСБ Росії в Сімферополі в справі т. зв. "Кримських терористів" у травні 2014 р його засудили до 7 років колонії суворого режиму. Інший фігурант цієї справи, режисер Олег Сенцов, був засуджений судом РФ до 20 років колонії за звинуваченням в "організації терактів в Криму". 10 років позбавлення волі отримав його передбачуваний "спільник" Олександр Кольченко.

14 жовтня 2015 р Мосміськсуд визнав колишнього гендиректора держпідприємства "Виробниче об'єднання "Зоря" (Полтава) Солошенка винним у шпигунстві і засудив до 6 років позбавлення волі з відбуванням терміну в колонії суворого режиму.

Готуйтеся до удару! Перший етап підвищення тарифу на електроенергію можуть провести вже у 2024 році - всього їх буде декілька

середа, 8 травень 2024, 14:50

Тариф на електроенергію в Україні можуть підвищити вже у 2024 році. Причина – дорожнеча відновлення об'єктів електроенергетики, для чого, за словами самих енергетиків, потрібен великий фінансовий ресурс. Загалом підвищення тарифу може пройти у кілька е...

Друг намагався врятувати, але марно: В Одесі чоловік зарізав 16-річного підлітка (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 13:52

В Одесі правоохоронці затримала чоловіка, якого підозрюють у вбивстві 16-річного школяра. Про це повідомили в ГУНП Одеської області, передають Патріоти України. Зазначається, що ввечері 6 квітня двоє підлітків йшли додому, коли незнайомі чоловіки попро...