Нарешті "в лапах хунти": Видворену з РФ українку затримали на прикордонному пункті "Гоптівка"

Екс-журналістка до 13:00 за київським часом перебувала на нейтральній території, а потім спробувала повернутися до РФ, але нічого не вийшло.

Олена Бойко. Фото: соцмережі.

Видворена з РФ в Україну колишня львівська журналістка Олена Віщур (Бойко) наразі затримана й перебуває в пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області. Про це повідомило кореспонденту агентства «Інтерфакс-Україна» інформоване джерело, передають Патріоти України.

«Вона зараз у «Гоптівці». Її затримали, оскільки вона перебуває в розшуку. Вона перебуватиме у спеціальному приміщенні для нелегалів, доки по неї не приїдуть співробітники УСБУ у Львівській області й не відвезуть її до Львова, де суд обиратиме їй запобіжний захід», - сказав співрозмовник агентства.

Нещодавно стало відомо, що суд Харкова заарештував видворену з Росії Олену Бойко. «Коли ми з нею говорили в останній раз, її везли в суд для обрання запобіжного заходу, - розповіла адвокат депортованої. - На даний момент суд заарештував її, після чого моя довірителька буде відправлена в СІЗО Львова. Місцеві слідчі розслідують справу за ч. 1 ст. 110. КК України «Заклики до порушення територіальної цілісності країни».

Раніше адвокат Віщур Галина Перфільєва повідомила, що «сьогодні в супроводі співробітників ФССП Олену Бойко видворили в Україну через КПП «Гоптівка» в Білгородській області". За її словами, екс-журналістка до 13:00 за київським часом перебувала на нейтральній території, а потім спробувала повернутися до РФ, написавши на КПП заяву про надання їй політичного притулку. «Співробітники не прийняли заяву, виштовхали її. Перейшовши кордон, Олена була затримана», - стверджує Перфільєва.

Вона заявила, що має намір домагатися надання своїй підзахисній політичного притулку. Віщур була активним автором сайту «Галицький яструб», де публікувалися матеріали антиукраїнської спрямованості. У липні 2015 року в рамках справи за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) за фактами закликів до створення так званої Галицької автономії СБУ О.Віщур і ще одного члена «Галицького яструба» Романа Богвелішвілі затримала СБУ. В 2016 році Віщур втекла з України до РФ.

Преображенський суд Москви 10 грудня 2018 року ухвалив рішення про висилку українки на батьківщину, також стягнувши з неї штраф у розмірі 5 тис. рублів. Згідно з рішенням суду, вона вчинила правопорушення за ч.3.1 ст.18.8 КпАП РФ (порушення іноземним громадянином або особою без громадянства правил в'їзду в РФ або режиму перебування в РФ). Московський міський суд 19 грудня визнав це рішення районного суду законним. Сама зрадниця українського народу вже зробила заяву, нібито у спецслужбах РФ "багато агентів СБУ", тому "українцям, які переховуються в Росії, краще поїхати звідти".

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...