Нарешті "в лапах хунти": Видворену з РФ українку затримали на прикордонному пункті "Гоптівка"

Екс-журналістка до 13:00 за київським часом перебувала на нейтральній території, а потім спробувала повернутися до РФ, але нічого не вийшло.

Олена Бойко. Фото: соцмережі.

Видворена з РФ в Україну колишня львівська журналістка Олена Віщур (Бойко) наразі затримана й перебуває в пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області. Про це повідомило кореспонденту агентства «Інтерфакс-Україна» інформоване джерело, передають Патріоти України.

«Вона зараз у «Гоптівці». Її затримали, оскільки вона перебуває в розшуку. Вона перебуватиме у спеціальному приміщенні для нелегалів, доки по неї не приїдуть співробітники УСБУ у Львівській області й не відвезуть її до Львова, де суд обиратиме їй запобіжний захід», - сказав співрозмовник агентства.

Нещодавно стало відомо, що суд Харкова заарештував видворену з Росії Олену Бойко. «Коли ми з нею говорили в останній раз, її везли в суд для обрання запобіжного заходу, - розповіла адвокат депортованої. - На даний момент суд заарештував її, після чого моя довірителька буде відправлена в СІЗО Львова. Місцеві слідчі розслідують справу за ч. 1 ст. 110. КК України «Заклики до порушення територіальної цілісності країни».

Раніше адвокат Віщур Галина Перфільєва повідомила, що «сьогодні в супроводі співробітників ФССП Олену Бойко видворили в Україну через КПП «Гоптівка» в Білгородській області". За її словами, екс-журналістка до 13:00 за київським часом перебувала на нейтральній території, а потім спробувала повернутися до РФ, написавши на КПП заяву про надання їй політичного притулку. «Співробітники не прийняли заяву, виштовхали її. Перейшовши кордон, Олена була затримана», - стверджує Перфільєва.

Вона заявила, що має намір домагатися надання своїй підзахисній політичного притулку. Віщур була активним автором сайту «Галицький яструб», де публікувалися матеріали антиукраїнської спрямованості. У липні 2015 року в рамках справи за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) за фактами закликів до створення так званої Галицької автономії СБУ О.Віщур і ще одного члена «Галицького яструба» Романа Богвелішвілі затримала СБУ. В 2016 році Віщур втекла з України до РФ.

Преображенський суд Москви 10 грудня 2018 року ухвалив рішення про висилку українки на батьківщину, також стягнувши з неї штраф у розмірі 5 тис. рублів. Згідно з рішенням суду, вона вчинила правопорушення за ч.3.1 ст.18.8 КпАП РФ (порушення іноземним громадянином або особою без громадянства правил в'їзду в РФ або режиму перебування в РФ). Московський міський суд 19 грудня визнав це рішення районного суду законним. Сама зрадниця українського народу вже зробила заяву, нібито у спецслужбах РФ "багато агентів СБУ", тому "українцям, які переховуються в Росії, краще поїхати звідти".

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...