Народна мудрість: Чому 26 липня, день найголовнішого янгола, вважається днем важкої праці

До цього часу поспіває жито і починає хилити стебла до землі.

Ілюстрація: propozitsiya.com26 липня Церква згадує великого благовісника - архангела Гавриїла. Ім'я цього святого ангела в буквальному перекладі означає "Всевишній - сила моя". У православній традиції він шанується віруючими, як той, хто відкриває людям Божественні знання і приносить добрі звістки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Депо.

Архангел Гавриїл шанується як один з найголовніших ангелів і кілька разів згадується в Біблії. Саме Гавриїл провістив пророкові Даниїлу, як складеться доля єврейського народу, повідомив марі про народження Христа. Гавриїл протягом всього свого життя перебував поруч з Марією і охороняв її. Йосипу, чоловікові Богородиці, він явився для того, щоб попередити про небезпеку, яка загрожувала Ісусу, коли Ірод вирішив знищити всіх немовлят у місті. З Архангелом Гавриїлом також зустрічався і сам Ісус, коли знаходився у Гефсиманському саду і просив зміцнення духу, сил, щоб перенести муки і страждання. Також саме від Архангела Гавриїла отримали звістку про воскресіння Ісуса дружини-мироносиці.

Церковне передання зберегло ще не одну історію про архангела Гавриїла, його чудеса і допомогу людям. На іконах, за традицією, у руках ангела малюється лілія, розквітла гілка або запалений ліхтар, як символ тієї доброї новини яку він приносить.

До цього часу поспіває жито і починає хилити стебла до землі. Люди проводять багато часу в полі, а вдома практично ніхто не сидить. Раділи, якщо 26 липня стояла добріа, ясна погода, оскільки волога негативно впливала на скошене сіно - воно починало загнивати. Тому, намагалися його якомога швидше прибрати з полів, віднести до комори та забезпечити захист від вологості.

Народні прикмети на 26 липня

Тепла та сонячна погода - осінь буде тривалою, і холоди прийдуть нескоро

Дощовий день 26 липня - зима буде морозною і сніжною

Граки у зграї збираються - ознака того, що скоро настане осінь

Нагадаємо, раніше ми розповідали про народні традиції та прикмети на перший день Успенського посту.народні традиції та прикмети на перший день Успенського посту.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...