Наша відповідь триклятому Заходу: Улюблений кінорежисер Путіна запропонував створити альтернативну "Оскару" кінопремію для країн БРІКС

Нагадаємо, БРІКС - це група країн з Росії, Бразилії, Індії, Китаю та Південно-Африканської республіки. Навіщо Китаю «толчковая нога» від Михалкова - незрозуміло. Але амбіції «волохатого джмеля» зрозумілі - пролетів в 2015 з «Оскаром».

Микита Михалков. В образі. Фото: dumskaya.netНова міжнародна кінопремія позитивно вплине на розвиток кінематографа в країнах БРІКС і стане «толчковой ногой» для розвитку кінематографа в євразійському просторі, - таку думку висловив російський кінорежисер Микита Міхалков на прес-конференції в Союзі кінематографістів в Москві, повідомляють Патріоти України про інформацію сайта Нескучные новости .

"Я был в Китае, я был в Индии. Мы подумали о том, что почему бы не создать большую международную премию, аналог "Оскара", – сказав Михалков та додав: "Не надо гнаться за "Оскаром. С точки зрения влияния в том пространстве – в евразийском, странах БРИКС – это должна быть не просто альтернатива и противовес, но определенного рода "толчковая нога" для развития кинематографа, для общения", - підкреслив режисер, додавши, що обговорював ідею кінопремії з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, а також з керівництвом Китаю і Індії.

Крім того, Михалков запропонував створити Євразійську академію кіно, зазначивши, що "есть договоренности с руководством, а также с китайскими и индийскими кинематографистами".

На замітку: Кінофільм російського кінорежисера Микити Михалкова "Сонячний удар" в 2015 році був висунутий від РФ на «Оскар» в номінації "кращий фільм іноземною мовою", однак він не увійшов до шорт-лист кіноакадемії. Раніше Михалков вже отримував "Оскар" за фільм "Стомлені сонцем" в 1995 році. Ще два фільми кінорежисера - "Урга: Територія любові" і "12" - потрапляли в номінацію на отримання премії.

Премія "Оскар" є найпрестижнішою кінопремією в світі, що вручається Американською академією кінематографічних мистецтв і наук діячам кіноіндустрії по 24 основних номінаціях. Церемонія нагородження проводиться щорічно в Лос-Анджелесі.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...